Ekran Kartı ve Monitör Önerileri (3D Max ve Profesyonel Kullanım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zaman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zaman

Yeni Üye
Merhaba Beyler,

*KASA:* DarkFlash DLS480 Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
*ANAKART:* ASUS PRIME Z690-A DDR5 6000Mhz (OC)
*İŞLEMCİ:* Intel Core I9-12900K 1700
*EKRAN KARTI:* Msı Geforce Rtx 3070 256 Bit 8 GB
*RAM:* G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB – 2X32
*SSD DİSK:* Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000 2X1TB
*MONİTÖR:* ViewSonic 32 VX3211-2K-MHD IPS
*SIVI SOĞUTUCU:* Arctic Liquid Freezer II 280 Sıvı Soğutucu
*GÜÇ KAYNAĞI:* Aerocool P7 850W 80+ Platinum RGB Ledli Modüler Güç Kaynağı (AE-P7P850)

Bu bilgisayarı bilgim çok azken topladım ve o zamanlar sadece iyi birşey olsun niyetiyle toplamıştım.
Şimdilerde darboğaz ve extra özellik ihtiyacımdan dolayı ''darboğaza'' sebep olan ''ekran kartım'' dolayısıyla ekran kartımı satıp üst segment kart almak niyetiyle yükseltme yapmak istiyorum.

Şimdilerde 3d MAX ile modelleme işlerine yönelme aşamasındayım.
İnşaat konut işleri de yaptığımızdan ekmeğimize katkısı olsun istiyorum.
Hakkı neyse onu duymak isterim. Benim ihtiyacım ya da yeni başlamamı baz almadan bunu yapmak istiyorum.

Ne kadar bu şekilde düşündüysem hep daha fazlasını ödemek zorunda kaldım.
Bu işin sonu yok farkındayım fakat tasarım noktasında alacağım ekipmanların ya da donanımların beni ömürlük, 10 yıllık idare edeceğini düşünüyorum. Bu mantıkla yaşıyorum.

Bu anlamda iki tane de monitör almak istiyorum. 32 inç olan monitörümü video ve genel işler için sağ monitör (Obsidian) not defteri için sol monitör de montaj, 3d MAX panelleri bölmek için kullanmak istiyorum.

Sizlerden ricam işlemcim ve PSU özelliklerime bakarak VRAM oranı yüksek RENDER yaparken beni mağdur etmeyecek ''profesyonel'' kullanım amaçlı Ekran kartı, Monitör önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Hayırlı ramazanlar..

Sisteminizin temel bileşenleri oldukça güçlü görünüyor özellikle işlemci ve RAM seçimleriniz 3D Max gibi uygulamalar için ideal Zaten yüksek performanslı bir sisteminiz var

3D Max'te render performansını artırmak için yüksek VRAM'li bir ekran kartı tercih etmelisiniz RTX 4080 veya RTX 4090 gibi seçenekler işinizi görecektir

İkinci monitör tercihiniz doğru bir yaklaşım 32 inç monitörünüzü video ve genel işler için kullanırken ikinci bir monitörü 3D Max arayüzü ve diğer paneller için kullanabilirsiniz Burada çözünürlük tercihiniz önemli 4K monitörler yüksek çözünürlükte çalışma olanağı sunar ama aynı zamanda yüksek maliyetlidir

Güç kaynağınız yeterli görünüyor ancak 4090 gibi üst segment kartlar daha yüksek güç tüketimine sahip olabilir Bu yüzden güç tüketimine dikkat etmenizde fayda var

İyi bir monitör seçimi için IPS paneli ve yüksek renk doğruluğu sunan modelleri incelemenizi öneririm Asus ProArt veya Dell UltraSharp serilerine bakabilirsiniz İyi çalışmalar

Sisteminizin temelleri sağlam görünüyor işlemci ve güç kaynağı yeterli gibi duruyor 3D Max ve modelleme işleri için yüksek VRAM'li bir ekran kartına ihtiyacınız var RTX 4080 veya RTX 4090 gibi seçenekler render performansınızı önemli ölçüde artıracaktır Yüksek çözünürlüklü ve geniş renk gamına sahip monitörler de işinizi kolaylaştıracaktır Benzer çözünürlükte ve panel türünde ikinci bir 32 inç monitör almanız iş akışınızı hızlandırabilir Profesyonel kullanım için renk doğruluğu yüksek bir monitör tercih etmenizi öneririm İkinci monitör seçiminizi de buna göre yapmanız faydalı olur Ömürlük bir yatırım yapmayı hedefliyorsanız bu bileşenlere yapacağınız yatırım uzun vadede karşılığını verecektir. İyi çalışmalar.

Sisteminizin temel donanımı güçlü görünüyor. 3D Max için RTX 3070 biraz darboğaz yaratabilir, RTX 4080 veya RTX 4090 gibi üst segment bir kart performansı önemli ölçüde artırır. İki monitör fikri de iş akışınızı kolaylaştırır. ViewSonic gibi IPS panele sahip, renk doğruluğu yüksek 27-32 inç monitörler tercih edebilirsiniz. Güç kaynağınız yeterli olacaktır. Unutmayın ki, yüksek çözünürlük ve yüksek yenileme hızına sahip monitörler daha fazla VRAM gerektirir. İyi bir seçim yapmanız dileğiyle.

Geri