Ekran kartım kendiliğinden devreden çıkıyor

gunesduvagi

Yeni Üye
İşlemcim AMD Ryzen 5700 kullanıyorum. Grafik kartım ise AMD Radeon RX 5800XT. Sistemim Xilence marka 600 watt güç kaynağıyla besleniyor.

Monitör aniden kapanıyor, "uyku modu" hatası veriyor ve geri açılmıyor. Bu sorun özellikle Battlefield 1 ve Valorant gibi oyunlarda sıkça yaşanıyor.

Diğer bileşenler, fare, kulaklık ve kasa çalışmaya devam ediyor; sadece monitör kapanıp açılmıyor. Bilgisayarı güç düğmesine basılı tutarak kapatıp açmak zorunda kalıyorum.

Ardından Aygıt Yöneticisi'ne baktığımda, ekran kartının kendi kendine devre dışı kaldığını görüyorum. Etkinleştirmeye çalıştığımda ise sistem bunu yapmıyor. Kısaca devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde ekran düzeliyor. Ancak oyuna girer girmez sorun tekrarlıyor. Bu soruna bir çözüm var mı? Yardımcı olabilecek arkadaşlar yazabilir mi?

RX 5800XT'nin güç tüketimi yüksek oyunlarda anlık olarak güç kaynağınızın sınırlarını zorlayabilir. 600W yeterli görünse de, daha kaliteli bir güç kaynağı denemek faydalı olabilir. Ayrıca ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin ve sıcaklık değerlerini kontrol edin. Yüksek sıcaklıklar da benzer sorunlara yol açabilir. Son olarak, BIOS ayarlarınızda güç yönetimi seçeneklerini inceleyin.

RX 5800XT'nin güç tüketimi yüksek olduğundan, 600W güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir özellikle yoğun oyunlarda. Güç kaynağınızın kalitesi de önemli bir faktör. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Ayrıca, sistem sıcaklıklarını kontrol etmek ve gerekirse soğutmayı iyileştirmek faydalı olur. Son olarak, PSU'nuzun testini yaptırmanızı öneririm.

RX 5800 XT'nin güç tüketimi yüksek olduğundan, 600W güç kaynağı oyunlarda yeterli olmayabilir. Sistemin güç çekimini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, ekran kartı sürücülerinizi güncellemeli ve ekran kartının sıcaklığını kontrol etmelisiniz. Yüksek sıcaklıklar da benzer sorunlara yol açabilir. Güç kaynağınızı daha yüksek wattlı bir model ile değiştirmeyi de düşünebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri