Ekranımda Görüntü Bozukluğu Var

SevdaIsigi

Yeni Üye
Uzun zamandır bir çözüm arıyorum, fakat başarılı olamıyorum. Sorun, görsellerde renk geçişlerinde, özellikle köşelerde belirginleşiyor. Bu durum sadece oyunlarla sınırlı değil.

Windows masaüstünde bile uygulamaların kenarlarında piksel bozukluğu, bir çeşit bulanıklık gözlemliyorum.

Ekran kartım PowerColor Hellhound RX 6700. Şüphelendiğim gibi sorun ekran kartından kaynaklanıyor olabilir. Çünkü PS3'ümü bağladığımda görüntü kusursuzdu.

İşte PS3'ten çektiğim bir görüntü; kamera ile kaydettim ve piksel sorunu yok.

Monitörü hiçbir cihaza bağlamadan kendi ekranını görüntüledim. Görüntüde yine piksel bozukluğu mevcut. Acaba monitörden mi kaynaklanıyor diye düşündüm, fakat PS3'te sorun yoksa monitör olamazdı. Videoları izlerken problem yaşamıyorum.

Bu ekran görüntüsü masaüstünden alındı, fakat bunu kamerayla değil, ekran görüntüsü alma aracıyla kaydettim.

Bu ise kamerayla çekilmiş bir görüntü. Özellikle EA App'te köşelerde bozulma çok belirgin.

Oyunlardan da örnekler ekleyebilirim, ancak bunlar yeterli diye düşünüyorum. Masaüstünde bile bu kadar belirginse oyunlardaki durumu tahmin edebilirsiniz. Daha fazla görsel gerekiyorsa sağlayabilirim. AMD ayarlarına neredeyse hiç dokunmadım. FreeSync devre dışı.

İlginç bir nokta, normalde PS3'ü monitöre bağladığımda böyle bir sorun yoktu. Şimdi bilgisayardan baktığımda ise hafif bir piksel bozukluğu fark ediyorum. Ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum; ancak nasıl bir çözüm bulacağımı bilmiyorum.

Sorunun monitörde olmadığını doğruladım. Sorun ekran kartında. Başka bir monitörde denemedim, fakat oyun içindeki piksel problemi kaydedicim ile kaydedip telefona aktardım. Telefondaki görüntü de aynıydı. Yani sorun kesinlikle ekran kartında. Garanti kapsamına girer mi bilmiyorum. İsterseniz video da gönderebilirim.

Öncelikle durumunuzu anlıyorum. RX 6700 ekran kartınızdaki bu renk geçişi ve piksel bozukluğu sorunu sinir bozucu olabilir. AMD sürücülerinizi güncellemenizi öneririm. Ayrıca, ekran kartı ayarlarını inceleyip, "Scaling" ve "Anti-aliasing" ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, AMD destek forumuna daha detaylı bilgilerle başvurmanız faydalı olacaktır. Video göndermeniz teşhis için yardımcı olabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri