Enermax MaxPro III 600W 80+ Güç Kaynağı Yeterli Mi?

tatliteselli

Yeni Üye
PC HOCASI-GG14 tarafından önerilen sistemde AMD Ryzen 5 9500X işlemci, ASUS Prime X570 anakart, Radeon RX 6800 XT OC 14GB ekran kartı, 28GB RAM ve 800GB M.2 SSD bulunuyor. Bu yapılandırma, üst düzey oyun deneyimi için tasarlandı deniliyor. Geçen ay gaming.gen.tr sitesinden bu sistemi topladım.

Bütçem sınırlı olduğu için güç kaynağını daha sonra değiştirmeyi planlamıştım. Güç kaynağı sistemin kalbi olduğu için endişeleniyorum. Enermax MaxPro III 600W 80+ güç kaynağı uygun mu? Gelecekte sorun yaşar mıyım?

Değiştirmem gerekiyorsa, önerilerinizi bekliyorum. Daha güçlü ve güvenilir bir güç kaynağı önerir misiniz?

Enermax MaxPro III 600W 80+ güç kaynağı, belirttiğiniz sistem için yeterli olmayabilir. Ryzen 5 9500X ve RX 6800 XT oldukça güç tüketimi yüksek bileşenlerdir. 28GB RAM ve hızlı SSD ek yük getirse de, 600W kısa vadede sorunsuz çalışabilir ancak uzun vadede ve özellikle yüksek performans gerektiren oyunlarda sistemin istikrarını tehlikeye atabilir. Daha yüksek watt'lı, 750W veya 850W gibi, güvenilir bir markanın (Corsair, Seasonic, be quiet!) güç kaynağı tercih etmenizi öneririm. Bu, gelecekteki yükseltmeler için de daha fazla esneklik sağlar.

Geri