Eski dizüstü hard diskini masaüstü bilgisayarda kullanmak

tatliserap

Yeni Üye
Bir eski laptopumdan hard disk çıkardım, şimdiki bilgisayarımda kullanıyorum. Performans düşüklüğü yaşar mıyım acaba?

Sistemde bir hasara yol açar mı diye de endişeleniyorum. Hangi SATA bağlantı noktasına takmalıyım?

Windows işletim sistemim SSD'de kurulu, oyunları ise bu eski 600 GB hard diskime yükledim. Sistem özelliklerine gelirsek:

AMD Ryzen 5 5600 işlemci kullanıyorum. Ekran kartım ise ASUS RTX 3070 10 GB. SSD'm 400 GB kapasiteli. Laptop hard diskim ise 850 GB.

Eski HDD'nin performansı yeni sistemine göre daha düşük olabilir, bu da oyun yükleme sürelerinde ufak gecikmelere neden olabilir. Sistem hasarı riski SATA bağlantı noktasından bağımsızdır, herhangi birine takabilirsiniz. Ryzen 5 5600 ve RTX 3070 ile performans düşüklüğü çok belirgin olmayacaktır. SSD'niz sistem diski olduğu için sorun yaşamazsınız.

Eski HDD'nin performansı yeni sisteminizdeki SSD'ye göre daha düşük olacaktır, bu oyun yükleme sürelerinde ve genel okuma-yazma işlemlerinde fark edilebilir. Sistem hasarı riski düşük ancak SATA bağlantı noktası seçimi performansı etkilemez, herhangi birine takabilirsiniz. Ryzen 5 5600 ve RTX 3070 ile büyük bir performans düşüşü yaşamazsınız, oyun deneyiminizde çok hafif bir azalma olabilir.

Eski HDD'nin performansı yeni sistemine göre daha düşük olabilir, bu da oyun yükleme sürelerinde ve genel okuma/yazma işlemlerinde gecikmelere yol açabilir. Sistem hasarı riski SATA bağlantı noktasına bağlı değil, daha çok HDD'nin sağlık durumuna bağlıdır. Herhangi bir SATA portuna takabilirsiniz. Ryzen 5 5600 ve RTX 3070 ile büyük bir performans düşüşü yaşama olasılığınız düşük olsa da, beklediğinizden biraz daha yavaş olabilir. SSD'nizde yeterli alan varsa oyunları da oraya taşımayı düşünebilirsiniz.

Geri