Farklı Ram'ler Bilgisayarı Yavaşlatır mı?

GunesliCadir

Yeni Üye
G.Skill marka iki farklı bellek kullanıyorum; biri Sniper X, diğeri Ripjaws serisi. Bu durum bilgisayarın performansını düşürür mü diye merak ediyorum.

Bilgisayarım oyun dışında aşırı yavaş çalışıyor. Isınma sorunu yaşamıyorum. Bu durum beni endişelendiriyor.

Sistemin yavaş çalışmasının sebebini bulmaya çalışıyorum. Farklı bellek modüllerinin uyumsuzluğunun performansı etkilemesi mümkün müdür?

Farklı üretici ve hatta farklı seri bellekler kullanmak sistem kararlılığını etkileyebilir. Sniper X ve Ripjaws'ın aynı hız ve zamanlama değerlerine sahip olması olası performans kayıplarını önleyebilir ama kesin çözüm değil. Yavaşlamada başka faktörler de etkili olabilir. Bellek testleri yapmanızı öneririm. Ayrıca, işlemci, disk ve diğer bileşenlerin performansını da kontrol etmenizde fayda var. Windows'un güncel olup olmadığını ve gereksiz programların arka planda çalışıp çalışmadığını da incelemenizi tavsiye ederim. Sorunun kaynağını bulmak için sisteminizi adım adım kontrol etmek en doğrusu olur.

Geri