G29 Logitech, F1 2024'ten sonra sorun çıkardı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayeser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayeser

Yeni Üye
Geçen ay F1 2024'ü Logitech direksiyonumla oynamaya çalıştım fakat oyun sürekli kapanıyordu. Sekiz denemeden sonra pes ettim ve Forza'ya geçtim.

Forza'da oynarken direksiyon ayarlarının F1 2024'ten kalmış olduğunu fark ettim. G HUB programına baktığımda direksiyonu hafifçe çevirdiğimde 15-25 derecelik ani sıçramalar olduğunu gördüm. Varsayılan ayarlara geri döndürdüm, USB'yi takıp çıkardım ve bu sorun ortadan kalktı.

Fakat bu defa direksiyonun tepkimesi değişti. Eskiden sert olan direksiyon şimdi çok yumuşak çalışmaya başladı. Bazen sertleşiyor, bazen de tamamen gevşiyor. ETS 2'de de aynı sorunu yaşadım, eskisi gibi sert değil, çok daha gevşek.

Bu sorun nasıl çözülebilir bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Logitech G HUB yazılımını tamamen kapatıp bilgisayarı yeniden başlatmayı dene. Sürücülerin güncel olduğundan emin ol. Direksiyonun firmware güncellemesi varsa onu da uygula. Sorun devam ederse, farklı bir USB portunda denemeyi veya farklı bir USB kablosuyla denemeyi düşünebilirsin. Ayarlarda "ölü bölge" (dead zone) değerlerini kontrol etmekte fayda var. Bu ayarlar direksiyonun tepki vermeye başlamadan önceki hareket miktarını belirler. Bu değerleri ince ayar yaparak daha iyi bir his elde edebilirsin. Başka bir oyunla da denemeyi deneyebilirsin.

Geri