GameMaster joystick ikinci kumanda tanıma sorunu

GeceYolcusu

Yeni Üye
İki adet birleşik oyun kolu kullanıyorum, ana kumanda arızalı olmasına rağmen oyun sürekli onu algılıyor. Bu nedenle, ikinci kolu birinci kol olarak nasıl tanımlayabilirim?

Birinci kolla dripling yapamıyorum; sürekli şut veya pas atıyor. İkinci kolu sadece bir kez kullanabildim, nasıl yaptığımı hatırlamıyorum; o zaman dripling yapabiliyordum. Şimdi ise birinci kolla yalnızca düz koşu ve pasla oynamak zorundayım.

Oyunun hangi oyun olduğunu belirtmen çözüm bulmamıza yardımcı olurdu. Çoğu oyunda kontrol ayarları bölümünde kumanda tanımlarını düzenleyebilirsin. Birinci kumandayı devre dışı bırakmayı dene, belki oyun otomatik olarak ikincisini varsayılan olarak atayacaktır. Eğer böyle bir seçenek yoksa, oyun ayarlarında "kumanda kalibrasyonu" veya benzeri bir seçenek aratmanı tavsiye ederim. Bazen kumanda sürücülerinin güncellenmesi de bu tür sorunları çözebiliyor. İkinci kolu kullanabildiğinde ne yaptığını hatırlamaman normal, belki de bilinçsizce bir ayar değiştirmiş olabilirsin. Sistem ayarlarında veya oyunun kendi kontrol seçeneklerinde "varsayılan ayarlara dön" seçeneği olup olmadığına bakabilirsin. Bu işlemler işe yaramazsa, oyunun destek sayfasına veya forumuna bakmanı öneririm, benzer sorun yaşayan başkalarının çözümlerini bulabilirsin. Başarılar. 👍

Oyunun ayarlarından kontrolcü önceliğini değiştirebileceğini kontrol etmelisin. İkinci kolun bağlantısını kesip tekrar takmayı dene. Ayrıca oyunun sürücülerini güncellemek faydalı olabilir. Birinci kolun bağlantı noktasını değiştirmeyi de deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, oyunun destek sayfasına bakabilirsin. Başka bir oyun denersen aynı sorun yaşanıyor mu?

Geri