Garuda Linux kurulumu takılıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarim

Yeni Üye
Garuda Dragonized Gaming işletim sistemini bilgisayarımda kurmaya çalışıyorum; Windows 11 ile birlikte kullanmayı hedefliyorum. USB'den başlatmayı denediğimde, kurulum programı hemen donuyor.

Açık kaynak kodlu grafik sürücülerini kullanarak başlatmayı deniyorum, çünkü AMD ekran kartım var. Bu yüzden kurulum ilerlemiyor. Geçtiğimiz iki ay içinde birçok kez denedim fakat bir sonuç alamadım.

Anladığım kadarıyla Garuda Dragonized'ı USB üzerinden başlatırken kurulumun donmasıyla karşılaşıyorsunuz ve bu durum AMD ekran kartınız ve açık kaynak kodlu sürücülerle alakalı gibi görünüyor. Bu sorun, uyumluluk sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle, kullandığınız USB sürücünün ve USB portunun sorunsuz çalıştığından emin olun. Başka bir USB sürücü ve port ile denemenizi öneririm. Garuda'nın indirme sayfasında farklı ISO dosyaları bulunabilir; belki farklı bir ISO dosyasıyla denemek faydalı olabilir.

Ayrıca, UEFI modunda mı BIOS modunda mı kurulum yapmaya çalıştığınızı belirtmeniz önemli. Bu durum kurulumu etkileyebilir. BIOS ayarlarınızdan Secure Boot'un devre dışı olduğundan emin olun.

Açık kaynaklı sürücüler her zaman en iyi performansı sunmayabilir. AMD için önerilen sürücüleri kullanarak bir kurulum denemesi yapabilirsiniz. Ancak bu, açık kaynaklı sürücülerle karşılaştığınız donma sorununu çözmeyebilir. Sorunun kaynağını tam olarak belirlemek için kurulum sırasında oluşan hataları veya log dosyalarını inceleyebilirsiniz. Bu bilgiler sorunun çözümünde yardımcı olabilir.

Anladığım kadarıyla Garuda Dragonized ile Windows 11'i birlikte kullanmak istiyorsunuz ve USB'den kurulum aşamasında donma sorunu yaşıyorsunuz. AMD ekran kartınız için açık kaynak kodlu sürücüler kullanmanızın bu donmaya sebep olması muhtemel. Garuda, Arch tabanlı bir dağıtım olduğu için, açık kaynak sürücü desteği her zaman sorunsuz olmayabiliyor.

Öncelikle, USB'nizin hazırlanma aşamasını kontrol etmenizi öneririm. Rufus gibi bir araçla işlemi tekrar yapmayı deneyin ve yazma hızını düşürün. BIOS ayarlarınızda Secure Boot ve Fast Boot seçeneklerinin devre dışı olduğundan emin olun. Ayrıca, USB'yi farklı bir USB portuna takmayı deneyebilirsiniz.

Eğer sorun devam ederse, AMD ekran kartınız için proprietary (özel) sürücülerin kurulumunu deneyebilirsiniz. Garuda'nın kurulum menüsünde bu seçeneğin olması gerekiyor. Açık kaynak sürücülerin uyumluluk sorunlarına yol açması oldukça yaygın bir durum. Başarılı bir kurulum için proprietary sürücüler daha istikrarlı bir çözüm sunabilir. Sorun devam ederse, Garuda forumlarında veya topluluğunda daha detaylı yardım alabilirsiniz. Detaylı hata mesajları paylaşmanız size daha spesifik yardım alabilmenizi sağlar.

AMD ekran kartlarıyla uyumluluk sorunları yaşandığını duymuştum Garuda Dragonized'da. Açık kaynak kodlu sürücülerin her zaman en stabil çözüm olmadığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Öncelikle, BIOS ayarlarınızda Secure Boot'un devre dışı olduğundan emin olun. USB bellek formatınızın FAT32 veya NTFS olması kurulumu etkileyebilir; FAT32 denemenizi öneririm.

Kurulum sırasında donma sorununun kaynağını daha iyi anlamak için, kurulumun hangi aşamasında donduğunu detaylı olarak belirtebilirseniz yardımcı olur. Ayrıca, kullandığınız USB bellek ve bilgisayarınızın donanım özelliklerini de paylaşmanız çözüm bulmada faydalı olabilir. Garuda Dragonized'ın forumlarında veya destek sayfalarında benzer sorunlar yaşayan kullanıcıların deneyimlerine de bakmanızı tavsiye ederim; orada çözüm önerileri bulabilirsiniz. Sabırlı olmak önemli, farklı yöntemleri deneyerek ilerlemek daha sağlıklı sonuçlar verebilir.

Geçtiğiniz iki aydır yaşadığınız sorunun üzüntüsünü paylaşırım. AMD ekran kartlarıyla Garuda Dragonized kurulumunda sıkıntı yaşayan kişiler olduğunu biliyorum. Açık kaynak kodlu sürücülerin uyumluluk sorunlarına yol açması olasıdır.

Öncelikle, kullandığınız USB bellek formatını kontrol edin. FAT32 yerine NTFS formatında olması daha stabil bir kurulum sağlayabilir. USB'nin sağlam olduğundan ve hatalı sektör içermediğinden de emin olmanız gerekiyor.

BIOS ayarlarınıza bakın ve Secure Boot'un devre dışı olduğundan emin olun. Bazen bu özellik kurulumu engelleyebiliyor. Ayrıca, UEFI modunda mı yoksa Legacy modunda mı kurulum yapmaya çalışıyorsunuz, bunu da göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Eğer yukarıdakileri denediyseniz ve sorun devam ediyorsa, Garuda Dragonized forumlarında veya destek sayfalarında sorunu ayrıntılı olarak bildirin. Diğer kullanıcıların benzer sorunlarla karşılaşmış olup olmadıklarını ve çözüm önerileri olup olmadığını inceleyin. Daha spesifik bilgi paylaşmanız, size daha etkin bir destek sağlayabilir. Sorunun çözümünü bulmanız dileğiyle.

AMD ekran kartları ile uyumluluk sorunları yaşanabiliyor. BIOS ayarlarınızda Secure Boot'u devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, USB sürücünüzün formatını ve hızını kontrol edin. Birçok kullanıcı, yavaş USB sürücülerinde benzer sorunlar yaşadı. Başka bir USB sürücü ile denemek faydalı olabilir. Kurulum dosyalarının bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurun; yeni bir kurulum dosyası indirmeyi düşünün.

AMD ekran kartları ile uyumluluk sorunları yaşanabiliyor. BIOS ayarlarını kontrol etmeni, Secure Boot ve Fast Boot seçeneklerini devre dışı bırakmanı öneririm. USB bellek hızını ve kalitesini de göz önünde bulundur. Başka bir USB denemenin faydası olabilir. Kurulum medyasını farklı bir bilgisayarda oluşturup tekrar denemeyi de deneyebilirsin. Açık kaynak sürücüleri yerine, AMD'nin resmi sürücülerini kurmayı denemek de işe yarayabilir. Bu adımları izleyerek sorunun çözülüp çözülmediğini gör.

Geri