Gigabyte Radeon 7800 XT Gürültü Sorunu

YildizsizZaman

Yeni Üye
Hazır kurulumdaki ekran kartım yüksek kare hızlarında bir vınlama sesi çıkarıyor. Bu gürültü, oyunlarda yüksek FPS değerlerinde ortaya çıkıyor.

Yüksek performans gerektiren testlerde, örneğin FurMark'ta bu ses duyulmuyor. Coil whine'a benziyor, fakat stres testlerinde yok.

Bu yüzden oyunlarda yüksek kare hızlarında neden çıktığı tam olarak anlaşılmıyor. Garanti kapsamında bir çözüm bulunabilecek mi, yoksa kendim bir şey yapabilir miyim?

Ekran kartım Gigabyte Radeon 7800 XT, işlemci ise Ryzen 5 7600F.

Gigabyte Radeon 7800 XT kartlarda coil whine benzeri sesler bazen yüksek kare hızlarında ortaya çıkabiliyor, stres testlerinde değil. Bu durum, kartın güç tüketiminin oyunlardaki dinamik yük değişimleriyle ilgili olabilir. Garanti kapsamında değişim talep etmenizi öneririm. Sorun devam ederse, kartın güç limitlerini düşürmeyi deneyebilirsiniz, ancak bu performansta hafif bir düşüşe neden olabilir.

Gigabyte Radeon 7800 XT kartlarda bu durumun bazı kullanıcı raporlarında görüldüğünü okudum. Coil whine'ın yük altında değil de, tam tersine düşük yükte ortaya çıkması garip. Öncelikle Gigabyte'ın destek sayfasından güncel driver'ı kurmayı dene. Eğer sorun devam ederse, garanti kapsamında teknik servise başvurmak en doğru yol olacaktır. Başka bir olasılık ise güç kaynağınızın yetersiz olması olabilir.

Geri