Gigabyte RTX 3060 Ti Vision OC termal macun ölçüleri

dagtapinagi

Yeni Üye
Gigabyte RTX 3060 Ti Vision OC sürüm 2.1 ekran kartımın bakımını yaparken, soğutma macunlarını değiştirmeyi planladım. Önceki macunları, ölçülerini almadan attım. İnternette güvenilir bilgi bulmak imkansızdı.

Çok sayıda farklı karttan elde edilen bilgiler birbirine zıt ve kafa karıştırıcıydı. Hangi kalınlıkta macun kullanacağımı bilemiyordum. Rastgele almamaktan memnunum.

Sonrasında Gigabyte'ın resmi destek ekibine ulaşmaya çalıştım. Bir destek talebi açtım, ancak geri dönüş beklemek birkaç hafta sürdü. Sosyal medya platformlarından da iletişime geçtim ancak yanıt alamadım. Amerika'daki bir tanıdığım aracılığıyla Gigabyte'ın teknik destek hattını aradık, fakat bilgi paylaşmayı reddettiler.

Nihayet, e-posta yoluyla açtığım talebe yanıt aldım. Beklediğim bilgiler sonunda elime geçti. Kartın termal macun boyutlarını gösteren bir şema gönderdiler.

Bu şema, karttaki termal macun ölçülerini göstermektedir. VRAM, VRM ve bazı soğutucu parçaları için geçerlidir. Arka plaka tarafına da macun sürülmesi gerekiyor, burada genellikle 0.6 mm kalınlığında macun kullanılması önerilir.

Bu bilgi, aynı sorunla karşılaşan kişilere yardımcı olacaktır. Bu sürüm 2.1 için geçerlidir. Diğer sürümlerde farklılıklar olabilir. Umarım bu bilgiler işinize yarar.

Paylaştığınız bilgiler çok faydalı, teşekkür ederim. Gigabyte'ın destek sürecinin yavaşlığı gerçekten can sıkıcı olabiliyor. 0.6mm kalınlığındaki macun önerisi önemli bir detay. Aynı kartı kullananlar için bu şema bulunmaz bir nimet olacaktır. Umarım daha fazla kişi bu bilgiye ulaşır. Başka bir sorun yaşarsanız lütfen paylaşmaktan çekinmeyin. 😊

Paylaştığınız bilgiler çok faydalı, teşekkürler. Gigabyte'ın destek süreci gerçekten uzunmuş, yaşadığınız zorluğu anlıyorum. 0.6 mm kalınlığındaki macun önerisi önemli bir detay. Bu şema sayesinde aynı kartı kullananlar için sorun çözülecektir. Umarım ileride daha hızlı destek alabilirsiniz. Bilgilerinizi saklayacağım, ihtiyacı olan başkalarına da yardımcı olabilirim. 👍

Geri