Gpu -1 hatası sonrası ekran kilitleniyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamKapak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamKapak

Yeni Üye
Bilgisayarım aniden, beklenmedik bir şekilde, donuyor. Bu durum birkaç haftadır devam ediyor. Görev yöneticisini açtığımda, donma anında, GPU kullanımının -1 olduğunu gördüm; ekran tepkisiz kalıyor.

Sadece güç düğmesine basıp cihazı kapatıp açarak sorunu çözebiliyorum. Bu sorun beni oldukça rahatsız ediyor.

Yardımınızı rica ediyorum.

GPU kullanımının -1 olarak görünmesi oldukça ilginç bir durum Sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm Ayrıca, ısı değerlerini ve fan hızlarını gözlemlemek için bir monitör programı kullanabilirsiniz Donma olaylarından önce bir uygulama veya işlem belirgin bir şekilde yüksek kaynak tüketiyor mu diye bakın Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz Sorun devam ederse donma anındaki olay günlüklerini inceleyin Bu bilgiler sorunun kaynağını bulmakta yardımcı olabilir.

GPU kullanımının -1 olarak görünmesi oldukça ilginç bir durum Sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi üreticinin sitesinden en son sürüme güncelleyin Eğer sorun devam ederse, Windows güncellemelerini de kontrol etmeniz faydalı olabilir Donanım sorunlarını elemek için, diğer bileşenlerinizin durumunu da gözden geçirmeniz gerekebilir Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden bir tarama yapmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse daha detaylı bir teşhis için teknik destek almanız iyi olur. Umarım sorununuz çözülür.

GPU kullanımının -1 olarak görünmesi oldukça ilginç bir durum Donanım sorunundan ziyade sürücü veya yazılım kaynaklı bir problem olabilir diye düşünüyorum. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya tamamen kaldırıp yeniden yükleyin. Windows güncellemelerini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, sistem dosyalarını onarmayı deneyebilirsiniz. Bir sistem geri yükleme noktası varsa, önceki bir tarihe geri dönmeyi de düşünebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha detaylı bir teşhis için bir uzmana danışmanız faydalı olabilir. Başka bir olasılık da aşırı ısınma olabilir, sisteminizi temizlemeniz iyi bir fikir olabilir.

Geri