Grafik kartı sürücüsü güncellemesinden sonra aniden düşen kare hızı

ZamanCocugu

Yeni Üye
Ekran kartım için geçen ay bir güncelleme yayınlandı ve ben de yükledim. Oyunu her zamanki gibi başlattığımda, aniden çok düşük kare hızlarıyla karşılaştım. Kare hızım 3-4'e kadar düştü. Oyunu kapatıp tekrar açtım, sorun geçici olarak çözüldü.

Fakat bir sonraki oyun oturumunda, aynı sorun yeniden ortaya çıktı. Eski sürücü yazılımını geri yükledim; ne yazık ki, problem devam etti.

Bu sıkıntı, güncellemeyi yaptıktan sonra başladı.

Öncelikle, ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırmayı deneyebilirsiniz. DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir program kullanarak bunu yapabilirsiniz. Sonrasında en son sürücüyü tekrar kurun. Ayrıca, oyun içi ayarlarını kontrol edin; belki yüksek ayarlardan dolayı kare hızınız düşmüş olabilir. Sistem gereksinimlerini de gözden geçirmekte fayda var.

Geçen ayki güncelleme sonrası oluşan kare hız düşüklüğü sorununu yaşadığınızı duydum üzüldüm. Eski sürücüyü geri yüklemenize rağmen devam etmesi, sorunun sürücüden bağımsız olabileceğini gösteriyor.

Öncelikle, oyunun ayarlarını kontrol edin, belki grafik ayarlarında bir değişiklik yapmanız gerekebilir. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyin. Sistem dosyalarınızda bir sorun olup olmadığını da kontrol etmek faydalı olabilir. Son olarak, işlemcinizin ve ekran kartınızın sıcaklıklarını kontrol etmekte fayda var. Yüksek sıcaklıklar da kare hızında düşüşlere neden olabilir.

Geçmiş olsun. Düşük kare hız problemi gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Sürücü geri yüklemesinin işe yaramaması biraz endişe verici. Öncelikle ekran kartınızın sıcaklığını kontrol etmenizi öneririm. Aşırı ısınma da düşük kare hızına neden olabilir. Ayrıca, oyunun ayarlarını düşürüp tekrar deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapmayı deneyin. Son çare olarak, Windows'un dosya bütünlüğünü kontrol etmenizde fayda var.

Son mesajlar

Geri