GTX 1660 Super: 110W TDP'ye Ulaşamıyor

KumruSesi

Yeni Üye
ASUS TUF3 Gaming 1660 Super ekran kartım mevcuttur. Sistemimde Xigmatek 850W 80+ güç kaynağı kullanıyorum, eski bir model olsa da bugüne dek sorun yaşamadım.

OCCT, Heaven benchmark, FurMark ve çeşitli oyunlarda denedim; kartın güç tüketimini 110W'ın üzerine çıkaramadım.

Bu durum normal mi, yoksa herkeste aynı sorun mu var diye merak ediyorum. Benzer bir deneyim yaşayan var mı?

110W değerinin düşük olduğunu düşünmüyorum; 1660 Super kartlar genel olarak bu civarda güç tüketirler. Yük altında daha yüksek değerler görmeyi bekliyor olabilirsiniz ancak bu her zaman geçerli değildir. OCCT, Heaven ve FurMark gibi programlar oldukça zorlayıcıdır, oyunlarda tüketim daha düşük kalabilir. Sisteminizin stabil çalışması önemlidir; 850W güç kaynağı da yeterlidir. Sorunsuz çalışıyorsa endişelenmenize gerek yok. 😊

110W civarında kalması GPU'nun güç limitinin yazılımsal olarak sınırlandırılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir. GPU'nun güç limitini yükseltmeyi deneyebilirsiniz. ASUS GPU Tweak II gibi bir programla bunu yapabilirsiniz. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olmasına rağmen eski olması sebebiyle verimliliğinde düşüş yaşanmış olabilir. Diğer kullanıcıların deneyimleri farklılık gösterebilir, çünkü sistem bileşenleri ve ayarlar değişkenlik gösterir.

110W değerinin 1660 Super için düşük olduğunu düşünüyorum. Kartın güç sınırlaması olabilir, GPU-Z gibi bir programla güç limitini kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, güç kaynağının kabloları ve bağlantıları da kontrol edilmeli. Driver güncellemesi de faydalı olabilir. Bazı oyunlarda veya benchmarklarda güç tüketimi daha yüksek olabilir. Deneyimini paylaştığın için teşekkürler.

Geri