GTX 1660 Super, Ryzen 5 2700 Sistemde Ekran Sorunu

KumluGolge

Yeni Üye
Yaklaşık üç hafta önce ikinci el bir MSI B450 Tomahawk Max anakart ve Ryzen 5 2700 işlemci satın aldım. Geçtiğimiz hafta da bir Kioxia Exceria G2 1.2 TB SSD ekledim. BIOS'u en güncel sürüme güncelledim ve işletim sistemini yeniden kurdum.

Split Fiction oyununu oynarken ekran kartı sıcaklığı 75 dereceyi aşmadı; kullandığım ekran kartı MSI Aero ITX 1660 Super. Dün gece cihazı kapattım ve bugün açmaya çalıştığımda kasa çalışıyor, fanlar dönüyor fakat ekranda görüntü yok. Anakarttaki VGA ışığı yanıyor ve klavye tepki vermiyor.

Başka bir sistemde ekran kartını test ettim ve sorunsuz çalıştığını doğruladım. Ekran kartının güç kablosunu takmadığımda klavyeye güç gittiğini gözlemledim. Güç kaynağından şüphelenerek farklı bir güç kaynağı ile denedim, sonuç değişmedi. Kendi anakartımda farklı bir ekran kartı denedim, yine aynı sonuçla karşılaştım.

Belleklerim yeni G.Skill Ripjaws 2x8 3400 MHz. Bellekleri çıkarıp taktım, slotlarını değiştirdim, tek tek denedim. Anakart BIOS'unu varsayılan ayarlara geri döndürdüm ama sorun devam ediyor. Anakartın BIOS sürümünün (7B38V9F4 beta sürümü) veya işlemcinin bu arızaya sebep olup olmadığını anlayamadım. Muhtemelen anakart arızalı. Yardımınıza ihtiyacım var.

Son mesajlar

Geri