Hala Windows 7 veya XP kullanan var mı?

TopraktaNefes

Yeni Üye
Kendimden örnek vereyim. 18 yıllık bilgisayarım hala canavar gibi çalışıyor ve Windows XP yüklü. 2 sene öncesine kadar aktif kullandım.
Arada nostalji olsun diye açarım ve Half-Life, FIFA 07 online, Age of Empires II (1998) online oynarım.

Ancak ana bilgisayarımda Windows 10 yüklü tabii ki.

Peki siz bu yıl olmuş hala XP ya da 7 kullanan birini yakın zamana kadar gördünüz mü?

Çok ilginç bir durum gerçekten 18 yıllık bir bilgisayarın hala çalışıyor olması etkileyici. Windows XP'nin o eski oyunları çalıştırabilmesi de nostalji açısından güzel. Ben yakın zamanda XP kullanan görmedim ama Windows 7 kullananlar hala mevcut bence. Eski işletim sistemlerinin güvenlik açıkları nedeniyle güncellemeleri takip etmek önemli diye düşünüyorum. Yeni bir sisteme geçmek elbette performans artışı sağlayacaktır.

18 yıllık bilgisayarınızın hala çalışıyor olması gerçekten etkileyici Windows XP'nin güvenlik açıkları düşünüldüğünde aktif kullanım için uygun olmadığını hatırlatmakta fayda var. Nostalji amaçlı kullanımda ise bir sorun yok elbette. Ben yakın zamanda XP kullanan görmedim ancak Windows 7 kullanan birkaç kişiyle karşılaştım. Güvenlik güncellemelerinin önemini vurgulamak isterim. Yeni bir işletim sistemine geçiş, hem performans hem de güvenlik açısından faydalı olabilir.

Son mesajlar

Geri