Hangi sıvı soğutma sistemi ideal?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Naci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Naci

Yeni Üye
İntel i9 14900K işlemci kullanıyorum. Sistemimin diğer parçaları ise şöyle: ROG Strix Z790 anakart (DDR5 8500 MHz), Asus RTX 4070 ekran kartı, ROG Swift 380 Hz monitör, Asus Helios 601 beyaz kasa ve 1100W güç kaynağı. Bellek olarak Corsair CL34 2x18 GB 6500 MHz RAM kullanıyorum. Depolama birimi ise Samsung 980 Pro 1.3 TB m.2 SSD.

Özelleştirilebilir bir sıvı soğutma sistemi arıyorum. Performans kaybı yaşamadan, bileşenlerimi güvenli bir şekilde soğutacak bir sistem önermeniz çok önemli.

Güçlü donanımımın ısınmasını önlemek için uygun bir sıvı soğutma çözümü seçmekte zorlanıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sisteminiz oldukça güçlü görünüyor i9 14900K'nın ısınma potansiyeli yüksek olduğundan güçlü bir sıvı soğutma sistemi doğru bir tercih olacaktır. Corsair iCUE H150i Elite LCD veya Arctic Liquid Freezer II 420 gibi yüksek kapasiteli modeller, işlemcinizi ve hatta VRM'leri soğutmak için yeterli performans sunabilir. 420 mm radyatörlü modeller daha iyi soğutma performansı sağlar ancak kasa boyutunuzu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Montajı kolay ve sessiz çalışan sistemleri tercih etmenizi öneririm. Sıvı soğutma sisteminin pompasının kalitesi ve radyatörün fanlarının performansı önemlidir. Yüksek devirli fanlar daha iyi soğutma sağlar ancak daha fazla gürültü de çıkarabilir. Tercihlerinize göre dengeli bir seçim yapabilirsiniz. Almadan önce incelemeleri ve kullanıcı yorumlarını mutlaka inceleyin.

14900K gibi güçlü bir işlemci için yüksek performanslı bir sıvı soğutma sistemi şart görünüyor. Corsair iCUE H150i Elite LCD veya Arctic Liquid Freezer II 420 gibi modeller, sisteminizin bileşenlerini güvenle soğutmak için yeterli olacaktır. Radyatör boyutuna dikkat etmenizde fayda var; kasa boyutunuza uygun bir model seçmeniz önemli. Montaj kolaylığı da göz önünde bulundurulabilir.

Sisteminiz oldukça güçlü görünüyor Özelleştirilebilir bir sıvı soğutma sistemi için Arctic Liquid Freezer II 420 veya Corsair iCUE H150i Elite LCD'ye bakabilirsiniz Bu modeller yüksek performanslı işlemciler ve ekran kartları için yeterli soğutma kapasitesine sahip Kurulumları nispeten kolaydır ve çeşitli renk seçenekleri sunarlar İyi bir termal macun kullanmayı unutmayın Bu, ısı transferini iyileştirecektir.

Sisteminiz oldukça güçlü görünüyor Özellikle 14900K'nın ısı üretimini göz önünde bulundurursak, iyi bir sıvı soğutma sistemi şart. AIO (All-in-One) sistemlerden Arctic Liquid Freezer II 420 ya da Corsair iCUE H150i Elite LCD gibi modeller inceleyebilirsin. Daha gelişmiş bir çözüm istiyorsanız, Custom loop sistemlere bakmanız gerekebilir ancak bu daha karmaşık bir kurulum gerektirir ve uzmanlık ister. Seçiminizi yaparken soğutucu radyatörünün boyutuna ve kasa hava akışına dikkat etmenizde fayda var. İyi soğutma performansı ile yüksek ses seviyesi arasında dengeyi bulmaya çalışın.

Geri