Harici grafik kartından entegreye geçişte siyah ekran problemi

RenkKuytusu

Yeni Üye
Nvidia ekran kartımı kullanıyorum. Ekran modu, Nvidia kontrol panelinde "otomatik" olarak ayarlı; oyun başlayınca harici kart devreye giriyor. Oyunu kapattığımda sorun başlıyor.

Sistemi ilk açtığımda entegre kart sorunsuz çalışıyor, görüntü geliyor. Oyuna girdiğimde harici kart aktifleşiyor, hiçbir sıkıntı yok. Fakat oyunu kapattığımda, entegreye geçiş bildirimi alıyorum ve ekran karararak geri gelmiyor. Bilgisayar çalışmaya devam ediyor, sadece görüntü yok.

Intel grafik sürücüsünü tamamen kaldırdım, bilgisayarı fabrika ayarlarına geri döndürdüm. Şimdi oyunlara girip çıkarken hem entegre hem harici kart sorunsuz işliyor. Ancak sürücü güncellemelerinden sonra problem tekrar ortaya çıkıyor.

Neden kaynaklanıyor olabilir, güncelleme yapmadan kullanmanın bir sakıncası var mı? Bilgisayarım Gigabyte Aorus 17X 8SG, Windows 11 lisanslı, tüm güncellemeler yapıldı, BIOS güncel.

Sürücü güncellemelerinin ardından oluşan bu sorun, Nvidia ve Intel grafik sürücülerinin uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir. Fabrikasyon ayarlarına döndürdükten sonra düzelmesi de bunu destekliyor. Güncelleme yapmadan kullanmak, bazı yeni özelliklerden yararlanamamanıza ve güvenlik açıklarına karşı korunaksız kalmanıza yol açabilir. Öncelikle, Nvidia kontrol panelinden "Yüksek performanslı Nvidia işlemcisi" seçeneğini varsayılan olarak belirlemenizi öneririm. Sorun devam ederse, temiz bir sürücü yüklemesi deneyin; eski sürücüleri tamamen kaldırıp, Nvidia sitesinden en son sürücüyü indirip kurun.

Geri