HP laptop şarjdayken açılmıyor

RuzgrnIzinde

Yeni Üye
Geçen ayın 20'sinde bir HP dizüstü bilgisayarım vardı, o gün kahve içmeye gitmiştim ve cihaz şarja bağlıydı; genellikle tam şarj olsa da fişte kalır kullanırım. Kahveden sonra eve döndüğümde bilgisayar kapanmıştı, ara sıra böyle olduğu için soğumasını bekledim, fakat açılmadı. Şarj girişinden mavi bir ışık yanıyordu, tam şarj olduğunu gösteriyordu; pili çıkardığımda ışık sönerdi. Şimdi bu sorun düzeldi, ancak fişe taktığımda yine mavi ışık yanıyor ve biraz bekledikten sonra pilde de aynı durum oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, ayrıca tamire götüremem şu an için. Yardımınıza ihtiyacım var.

Bir çözüm bulmam gerekiyor çünkü bilgisayarımı kullanamıyorum. Mavi ışığın sürekli yanması endişe verici. Bütün gün bilgisayarım olmadan kaldım ve acil çözüm bulmalıyım.

Öncelikle sakin olmanız önemli. Mavi ışık pilin şarj olduğunu gösteriyor olabilir, ancak sistemin başlamaması farklı bir sorunu işaret eder. Pilin tamamen boşalmasını ve ardından birkaç saat şarjda kalmasını deneyebilirsiniz. Ardından tekrar açmayı deneyin. Sorun devam ederse, HP destek sayfasından sürücü güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, bilgisayarın hava girişlerinin temiz olduğundan emin olun. Bu basit adımlar yardımcı olabilir. Umarım sorununuz çözülür.

Öncelikle soğukkanlılığını korumanı öneririm. Mavi ışık pilin şarj olduğunu gösteriyor olabilir ancak sistemin başlamaması farklı bir sorunu işaret ediyor olabilir. Pilin tamamen bitmesini bekle, ardından tekrar denemeni tavsiye ederim. Pilin ve şarj girişinin temiz olduğundan emin ol. Eğer sorun devam ederse, HP'nin destek sayfasını kontrol edip sorun giderme adımlarına bakabilirsin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başka bir sorun olursa tekrar yazabilirsin.

Geri