Hp Victus 16e için soğutucu macun tavsiyesi

barisdalgasi_

Yeni Üye
Katılım
26 May 2025
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
Yaklaşık üç hafta önce dizüstü bilgisayarımın işlemcisine Pullsar Pullwark Bold termal macun sürdüm. Başlangıçta ısı değerleri sorunsuzdu, fakat DOOM 2016 oynarken işlemcinin sıcaklığının 90 derecenin üzerine çıktığını gördüm. Grafik işlemcisi ise şaşırtıcı bir şekilde 55-70 derece arasında kaldı (başka oyunlarda en yüksek 70 dereceye ulaştı, DOOM'da ise en fazla 60 derece). Grafik işlemcisinin sıcaklığı sorun yaratmasa da işlemci ısınma problemi çözülemedi. Ryzen 7 5800H her koşulda aşırı ısınıyor. Deneyimlerim şöyle:

Artic MX-6: Birkaç gün içinde sorun çıkardı.

Thermalright Helios: Sıcaklık değerlerini kontrol altında tuttu, fakat temizlemek için bloğu sökmem gerektiğinde macunun bakır yüzeyden önemli oranda aktığını, fakat diğer macunlar gibi dağılmadığını tespit ettim.

Pullsar Pullwark Bold: Grafik işlemcisi için gayet iyi sonuçlar verdi, ancak Ryzen 7 5800H işlemcisi, soğutma fanları tam kapasite çalışmadığında boşta bile fazla ısınıyor.

Daha önce kullandığım (i5 9300H ve GTX1650 işlemcili) eski cihazımda denediğim macunlar:

ZM-STC 10: En etkili olanıydı, ancak piyasada bulamadım ve R7 5800H için uygun olup olmadığından emin değilim.

ZM-STC 8: Elimde mevcut, fakat eski cihazdan beri kullanmadığım için performansından emin değilim.

CM Mastergel Regular: İşimi gördü, ancak ZM-STC 10 kadar performanslı değildi.

Şimdi asıl soruya gelelim:

500 TL'yi geçmeyecek (çünkü bütçem sınırlı), sorun çıkarmayacak ve Ryzen 7 5800H'ın ısınmasını önleyecek bir termal macun önerisi rica ediyorum. Türkiye'den temin edilebilecek ürünler arıyorum. Thermalright TFX, Thermalright TF9 ve Thermalright TF8 gibi seçenekler ilgimi çekti, ancak dizüstü bilgisayarlar için uygun olup olmadıklarını bilmiyorum. NT-H2 bulamadım, sadece NT-H1 var ve bunun sorun çıkardığını duydum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Geri
Üst