I5 12400F sistemim için 2000 TL'lik RAM yükseltme tavsiyesi

AyTutulmasi

Yeni Üye
i5 12400F işlemci kullanıyorum. Ekran kartım RX 6600 XT. Mevcut RAM'lerim 2x10 3000 MHz Micro marka. Bellekleri geliştirmeyi planlıyorum, 2x10 veya 2x18 GB düşünüyorum. Yaklaşık 2000 TL bütçem var.

Sistem performansını iyileştirmek için RAM'leri değiştirmeyi hedefliyorum. Daha yüksek kapasiteli ve hızlı RAM'ler arıyorum. Bu bütçeyle alabileceğim en iyi seçeneği öğrenmek istiyorum.

2x16 GB 3600 MHz CL16 veya CL18 RAM'lere bakmanı öneririm. Bu bütçeyle muhtemelen bulabilirsin. 32 GB kapasite, sistemin gelecekteki ihtiyaçlarına da yetecektir. Daha yüksek hız, özellikle oyunlarda performans artışı sağlayacaktır. Fiyat karşılaştırması yaparak en uygun seçeneği belirleyebilirsin. Micro marka RAM'lerinle uyumlu olduğundan emin ol.

2000 TL bütçeyle 2x16 GB 3600 MHz veya 3200 MHz RAM alabilirsin. Performans artışı için hız önemli, kapasite artışı da faydalı olur. Marka olarak Crucial Ballistix veya Corsair Vengeance serilerine bakabilirsin. Fiyat karşılaştırması yapmanı öneririm. Daha yüksek hız daha iyi performans sağlar.

2x16 GB 3600 MHz CL16 veya CL18 RAM'ler bütçenize uygun olabilir. Performans artışı 32 GB'a çıkarmaktan ve hız artışından kaynaklanacak. Micro marka RAM'lerinizi satmayı deneyebilirsiniz, ekstra para kazanabilirsiniz. DDR4 RAM fiyatlarını karşılaştırarak en iyi fiyatı bulabilirsiniz. Öncelikle anakartınızın desteklediği maksimum RAM hızını kontrol etmeniz faydalı olur. İyi bir seçim yapmanız dileğiyle 👍

Geri