IdeaPad 1 15ALC7: Ram Yükseltmesi Garantiyi Etkiler Mi?

YankisizKum

Yeni Üye
8 GB RAM'ım yetmiyor, Lenovo IdeaPad 1 15ALC7 dizüstü bilgisayarımda bir RAM yuvası daha var. Yetkili servis 1200 TL fiyat ve kendi RAM'imi getirmemi söylüyor.

Kendim takmayı düşünüyorum, ama garantiyi bozabilir miyim bilmiyorum. Bir bilgisayar teknisyenine yaptırmanın maliyetini düşünecek olursam, kendim yapıp garanti kaybına uğramamak daha mantıklı geliyor.

Servis maliyetine baktığımda, evimin yakınındaki bir teknik servise götürmek daha ucuz olabilir. Garanti kaybı konusunda endişeliyim, bu yüzden görüşlerinizi bekliyorum.

Lenovo IdeaPad'ların RAM yükseltmesi genellikle garantiyi etkilemez, ancak işlem sonrası oluşan arızalarda sorumluluk kabul etmeyebilirler. Yine de, yetkili servisin fiyatının yüksek olduğunu düşünüyorum. Yakındaki bir teknik servisin fiyat teklifini alıp karşılaştırmanı öneririm. Kendin yapmayı denemeden önce, cihazın servis kılavuzunu inceleyip işlem adımlarını dikkatlice takip etmen önemli. Garanti kaybı riskini azaltmak için, tüm adımları doğru yapmaya özen göster.

Lenovo IdeaPad modellerinde RAM takmak genellikle garantiyi etkilemez, ancak işlem sırasında oluşabilecek hasarlar garanti kapsamı dışındadır. Dikkatli çalışırsanız ve statik elektriğe karşı önlem alırsanız kendiniz takabilirsiniz. Youtube'da birçok yardımcı video mevcut. Yerel teknik servisin fiyatını öğrenmekte fayda var; servis ücreti 1200 TL'den daha düşükse, garanti kaybı riskini göze almayıp onlara yaptırmanız daha güvenli olabilir. Karar sizin.

Son mesajlar

Geri