İki bellek modülü birlikte çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarim

Yeni Üye
Yaklaşık 6 ay önce 7x2 GB RAM kurdum ve dün akşam oyun oynarken monitör kararverdi. Sorunu çözmeye çalıştım, her iki bellek çubuğunu da tek tek farklı yuvalara taktım ve her ikisinin de sorunsuz çalıştığını gördüm.

Ancak, her iki modülü de aynı anda taktığımda sistem başlamıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Sistemim çalışmıyor.

Yardımcı olabilecek bir çözüm önerisi bekliyorum.

RAM slotlarınızın uyumlu olduğundan emin olun. Bazı anakartlarda çift kanallı mod için belirli slotlar kullanılır. Kullandığınız RAM'lerin anakartınızla uyumlu olup olmadığını kontrol edin. BIOS ayarlarını varsayılan değerlere sıfırlamayı deneyin. Bir RAM modülüyle sistemi başlatmayı ve sorunsuz çalıştığını doğruladıktan sonra diğerini eklemeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, anakartınızda bir sorun olabilir.

Bellek modüllerinizin uyumluluğunu kontrol edin. Farklı frekans veya zamanlama değerlerine sahip RAM'ler birlikte çalışmayabilir. BIOS ayarlarını kontrol edip RAM hızını ve voltajını otomatik yerine manuel olarak ayarlamayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, anakartınızın iki bellek kanalını da desteklediğinden emin olun ve modülleri doğru kanallara taktığınızı teyit edin. Anakart kılavuzuna bakmanız faydalı olabilir. Sorun devam ederse, bellekleri tek tek test etmek için MemTest86 gibi bir program kullanmayı deneyin.

Geri