iMac M1 ile Mac Mini M1 Karşılaştırması: Adobe Programları İçin

kalemkarasi

Yeni Üye
Adobe yazılımları ve video düzenleme için yeni bir makine almayı planlıyorum. İki seçenek arasında kaldım: 10/10-18 GB RAM'a sahip iMac M1 veya Mac mini M1 modellerinden biri. Karar vermemde zorluk çekiyorum.

Adobe uygulamalarıyla uyumluluk sorunları yaşar mıyım diye endişeleniyorum. Windows'tan 70 GB-140 GB RAM'a alışkınım; 18 GB RAM, 4K video düzenleme için yeterli olur mu acaba?

iMac'in ekranı, iMac almayı cazip kılıyor mu, bunun cevabını arıyorum. 300 GB depolama alanı yeterince geniş olur mu?

Bu sorular kafamı karıştırıyor. Deneyimli kullanıcıların görüşlerine ihtiyacım var. Kullanım sırasında karşılaştığınız beklenmedik sorunlar veya ihtiyaçlar varsa, bunları da paylaşmanızı rica ediyorum.

18 GB RAM, 4K video düzenleme için sınırlı olabilir, özellikle de Windows'taki yüksek RAM kullanımına alışkınsanız. iMac'in ekranı büyük avantaj, ancak 300 GB depolama alanı 4K videolar için çabuk dolabilir. Adobe uygulamalarıyla uyumluluk sorununu yaşama ihtimaliniz düşük; M1 çipleri genel olarak iyi uyum sağlıyor. Daha yüksek RAM ve depolama alanı için harici çözümler düşünebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza göre karar vermeniz önemli.

Geri