iMac'te Windows yükleme sorunu: Başlatılabilir aygıt yok hatası

renklimelodi

Yeni Üye
Bootcamp aracılığıyla iMac'ime Windows 11 kurmayı denedim. Her şeyi Bootcamp asistanı ile yapılandırdıktan sonra, bilgisayar yeniden başlatıldı. Ancak beklenen Windows 11 ekranı yerine "başlatılabilir aygıt yok, önyükleme diskini takın ve herhangi bir tuşa basın" hatası ile karşılaştım.

Bu hatayı nasıl giderebileceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Sistemin önyükleme diski olarak Windows kurulum medyasını görmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki de bir BIOS/UEFI ayarında sorun var.

Sorunun çözümünü bulmak için farklı çözüm yollarını denemeyi planlıyorum. Örneğin, USB sürücüsünün doğru şekilde biçimlendirildiğinden ve kurulum dosyalarının bozuk olmadığından emin olacağım.

Öncelikle USB kurulum medyanızın gerçekten bootable olduğundan emin olun. Başka bir bilgisayarda denemeniz faydalı olabilir. BIOS/UEFI ayarlarını kontrol edin; Secure Boot devre dışı bırakılmış ve önyükleme sırası USB'den önce gelmiyor olmalı. Bootcamp Assistant'ın Windows kurulumu için gerekli tüm sürücüleri doğru şekilde yüklediğinden emin olun. Ayrıca, Windows 11 kurulum dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, iMac'inizin model numarasını ve Bootcamp Assistant sürümünü paylaşmanız yardımcı olabilir. Başka bir çözüm olarak, farklı bir USB sürücü kullanarak tekrar deneyebilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Son mesajlar

Geri