İncehesap'tan işlemci satın alıp beklemek

KopekBakisi

Yeni Üye
Dün akşam İncehesap'tan uygun fiyat bulursam 12000K işlemci alma düşüncesindeydim. Sistemi kurmaya yaklaşık üç ay kadar vaktim var; işlemciyi o zamana kadar bekletirsen bir sorun çıkar mı acaba?

İşlemciyi kullanmadan beklemenin herhangi bir olumsuzluğu olur mu diye merak ediyorum. Bekleme süresi boyunca herhangi bir arıza riski var mı?

Sonrasında bir problem yaşamamak için önceden tedbir almak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Üç ay boyunca işlemciyi orijinal kutusunda, serin ve kuru bir yerde saklaman yeterli olur. Statik elektrikten korumak için antistatik bir poşet içinde tutabilirsin. Kullanılmayan bir işlemcinin bozulma ihtimali çok düşüktür. Endişelenmene gerek yok. İyi bir paketleme, olası hasarları önleyecektir.

Üç ay gibi bir süre işlemci için uzun değil aslında. Orijinal ambalajında, serin ve kuru bir yerde saklarsan herhangi bir sorun yaşamazsın. Statik elektriğe karşı dikkatli olmanı tavsiye ederim; antistatik bir poşet içinde veya uygun bir kutuda muhafaza etmen iyi olur. Arıza riski çok düşük ancak olası hasara karşı fatura ve garanti belgesini saklamayı unutma. Güvenli bir şekilde saklarsan işlemcinin performansında bir değişiklik olmaz.

Geri