Inno3d GTX 1660 X2 Twin OC fanı oyunlarda %100 hızda çalışıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Dag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dag

Yeni Üye
Inno3d GTX 1660 X2 Twin OC ekran kartımın fanı, oyuna girince %100 hızda dönüyor ve aşırı gürültü yapıyor. Sıcaklık değerleri normal görünüyor.

Geçen hafta bir teknoloji mağazasından Cooler Master marka termal macun alıp, ekran kartıma uyguladım. Kartı söküp taktım, ama sorun devam ediyor.

MSI Afterburner'da fan hızının %30-%40 civarında olduğunu görüyorum. DDU ile temiz kurulum da denedim. Sorun çözülmedi.

Sistemim: R5 3500X, Inno3D GTX 1660 X2 Twin OC, ASUS B450M Dragon, 16 GB Crucial Ballistix. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

birkaç olasılık var gibi görünüyor

Öncelikle, termal macun uygulaması doğru yapılmış mı diye kontrol etmekte fayda var belki hava kabarcığı kalmıştır veya yeterince ince bir tabaka sürülmemiş olabilir. Eğer macun uygulamanızda emin değilseniz, bir teknoloji uzmanına baktırmanız daha sağlıklı olur

Fan hızının MSI Afterburner'da %30-%40 civarında görünmesi ile kartın %100 hızda dönmesi arasındaki fark dikkat çekici Bu durum, kartın kendi yazılımı veya BIOS'unun fan kontrol mekanizmasında bir sorun olabileceğini düşündürüyor Inno3D'nin sürücü güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm

Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirmenizde fayda var Yüksek yük altında güç dalgalanmaları da fan hızının anormal şekilde artmasına neden olabilir. Güç kaynağınızın watt değerini ve kalitesini kontrol edin

Son olarak, eğer sorun devam ederse, ekran kartını garanti kapsamında servise göndermeniz en doğru çözüm olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Dag
Termal macun uygulaması doğru yapılmış olsa bile, bazen temas sorunu olabiliyor. Ekran kartının GPU ve VRAM'lerin üzerine macunun düzgün yayıldığından emin olmalısın. Belki de bazı bölgelerde hava boşluğu kalmıştır. Yeni bir termal macun uygulamasını göz önünde bulundurmanı öneririm, bu sefer daha ince bir tabaka ile uygulamayı dene. Fan eğrisini MSI Afterburner'da manuel olarak ayarlayarak daha düşük devirlerde çalışmasını sağlayabilirsin. Sıcaklık değerlerini sürekli takip etmekte fayda var.

Termal macun uygulaması doğru yapılmış olsa bile, bazen temas sorunu yaşanabiliyor. Ekran kartının soğutucu bloğu ile GPU arasında hava kalmış olabilir. Kartı tekrar çıkarıp, termal macunu ince bir tabaka halinde yeniden uygulayabilirsin. Bu sefer GPU'ya hafifçe bastırarak iyi bir temas sağlamaya dikkat et. Fan hızının Afterburner'da %30-%40 civarında görünmesi, kartın kendi yazılımının fan kontrolünü devreye soktuğunu gösterebilir. Inno3D'nin kendi kontrol yazılımını kontrol edebilirsin. Sorun devam ederse, kartın garantisi hala geçerliyse, yetkili servise başvurmayı düşünebilirsin.

Son mesajlar

Geri