Intel Core Ultra 7 kullanan var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Asik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asik

Yeni Üye
Yeni bir Intel PC kurmayı düşünüyorum. PC'mi öncelikle oyun oynamak için kullanıyorum. AMD çiplerinin şu anda oyun oynamak için daha iyi olduğunu biliyorum, ancak yine de Intel'i denemek istiyorum, bunu yapmadan önce, bu CPU'ya sahip olabilecek diğer kişilerin deneyimlerini duymak istiyorum. Eğer öyleyse, hangi Anakartı kullanıyorsunuz? Performansı nasıl? Herhangi bir sorun var mı?

Intel işlemcilerle oyun deneyimim oldu, çoğu zaman AMD'nin biraz önde olduğunu kabul etmek gerek. Benim sistemimde Intel Core i7-12700K işlemci ve bir ASUS ROG Strix Z690-E Gaming WiFi anakart var. Genel performans oldukça iyi, yüksek kare hızları elde edebiliyorum çoğu oyunda. Ancak, bazı oyunlarda, özellikle yüksek çözünürlüklerde, AMD işlemcilere kıyasla daha düşük kare hızları gözlemledim. Sistemin soğutması önemli; benim sistemimde yeterli soğutma sağladığımdan emin oldum. Başka bir husus da; anakartınızın işlemcinizin potansiyelini tam olarak kullanabildiğinden emin olmalısınız. BIOS güncellemeleri ve XMP profil ayarlarını doğru bir şekilde yapmanız faydalı olur. Sistemimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar. Tavsiyem, oyun oynamak için hangi işlemciyi seçeceğinizden önce hedef oyunlarınızın sistem gereksinimlerine bakmanız ve karşılaştırmalar yapmanız olur.

Intel işlemciler oyun performansı açısından AMD'nin gerisinde kalsa da, deneyiminiz nasıl olur merak ettim. Benim Intel i7-13700K işlemcim var ve ASUS ROG Strix Z790-E Gaming WiFi anakart ile kullanıyorum. Genel performansından memnunum, oyunlarda yüksek kare hızları alıyorum. Ancak, bazı oyunlarda, özellikle yüksek çözünürlüklerde, AMD işlemcilerin biraz daha üstün olduğunu gözlemledim. Isınma konusunda dikkatli olmak gerekiyor, iyi bir soğutma sistemi kullanmak önemli. Sistemimde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Anakart seçiminde dikkat etmeniz gereken birkaç unsur var, işlemcinizin soket tipiyle uyumlu olmasına ve ihtiyaçlarınıza göre özelliklere (RAM tipi, M.2 slot sayısı vb) sahip olmasına dikkat edin. Deneme fırsatınız olursa, performans test sonuçlarınızı paylaşmanız faydalı olur.

Ben Intel i5-13600K kullanıyorum ASUS ROG Strix Z790-A Gaming WiFi anakartıyla birlikte Oyun performansı oldukça iyi, beklediğim gibi Bazı oyunlarda AMD'nin biraz daha önde olduğunu gözlemledim ancak fark çok büyük değil Isınma konusunda da sorun yaşamadım Sistemim stabil çalışıyor. Deneyimlerimi paylaşmış oldum umarım faydalı olur 😊

Intel işlemci ile oyun deneyimim genel olarak olumlu geçti diyebilirim. Ben Z690 anakart kullanıyorum ve şu ana kadar performans beklentilerimi karşıladı. Yüksek kare hızları elde ettim, ancak oyunlara ve ayarlara bağlı olarak elbette değişiklikler olabiliyor. Özel bir sorun yaşamadım. Ancak, AMD'nin oyun performansında şu an önde olduğunu unutmamak gerek. Sisteminizin tam potansiyelini ortaya çıkarabilmek için soğutma sistemine de dikkat etmeniz faydalı olur. 👍

Son mesajlar

Geri