İPhone'da web sayfalarını, uygulamaları nasıl kısıtlayıp kısıtlamayı kaldırabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kalkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kalkan

Yeni Üye
Katılım
11 Nis 2025
Mesajlar
17
Çözümler
1
Tepkime puanı
11
Android'deki kolaylığa kıyasla iPhone'da siteleri engellemenin daha zahmetli olduğunu duymuştum. Amaç, sürekli ziyaret ettiğim techforum.tr gibi siteleri engellemek ve bu sitelere ait uygulamalar için şifre belirleyerek kendime erişimi kapatmak.

Geçtiğimiz iki ayda Google'da aradım, fakat net bir yol bulamadım. Bazı uygulamalar abonelik gerektiriyor, iOS'taki Ekran Süresi özelliğiyle de bunu yapabileceğim söyleniyor. Ancak bu bilgiler eski sürümler için geçerli gibiydi ve ben yeni bir iOS kullanıcısı olarak bunları anlayıp uygulayamadım.

Bu konuda bilgili biri, basit bir kılavuzla anlatabilir mi? Ücretsiz veya makul fiyatlı, abonelik istemeyen bir uygulama önerisi de harika olur. Yardımcı olabilecek bir çözüm arıyorum.
 
Ekran Süresi özelliği, istediğiniz kontrolü sağlamasa da, iOS'te site engelleme için Focus adlı yerleşik özelliği kullanabilirsiniz. Web sitelerini belirli zaman dilimlerinde engellemek için özelleştirebilirsiniz. Ayrıca, App Store'da ücretsiz site engelleme uygulamaları mevcuttur. Uygulama seçerken yorumları inceleyip, kullanıcı deneyimlerini kontrol etmenizi öneririm. Bu sayede ihtiyacınıza en uygun uygulamayı bulabilirsiniz. Başarılar. 👍
 
Ekran Süresi, istediğiniz gibi web sitesi engellemesi için yeterli olabilir. Ayarlar > Ekran Süresi > İçerik ve Gizlilik Kısıtlamaları yolunu izleyip, "Web Siteleri" bölümünden "Sadece Belirtilen Web Sitelerine İzin Ver" seçeneğini aktif edip techforum.tr gibi siteleri engellemeniz mümkün. Uygulama şifreleme için ise, birçok üçüncü parti uygulama yerine iOS'un kendi yerleşik şifre yönetim özelliğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu yöntem, ekstra bir uygulama indirme ihtiyacını ortadan kaldırır.
 
Geri
Üst