KDE Neon yüksek kaynak tüketimi

YldzAdam

Yeni Üye
Boştayken KDE Neon işletim sistemim aşırı işlemci gücü ve bellek kullanıyor. Sistem kaynaklarını gereksiz yere tüketiyor gibi görünüyor.

Bu durum beni rahatsız ediyor, alternatif bir masaüstü ortamı araştırmalıyım. Xfce'nin performansının nasıl olduğunu merak ediyorum.

Donanımım; 3.6 GHz hızında çalışan 6 çekirdekli 11. Nesil Intel Core i3-1125G4 işlemci, 6 GB RAM ve Intel UHD Graphics ekran kartından oluşuyor. Xfce kullanışlı bir seçenek olabilir mi diye düşünüyorum.

6 GB RAM ile çalışmak zorlayıcı olabilir KDE Neon için, özellikle arka planda çalışan birçok işlem varsa. Xfce, daha hafif bir masaüstü ortamı olduğu için sistem kaynaklarınızı daha verimli kullanabilir. Performans artışı göreceğinizi düşünüyorum. Öncelikle KDE Neon'da hangi uygulamaların yüksek kaynak tüketimine sebep olduğunu tespit etmeyi deneyebilirsiniz. Sistem izleme araçlarını kullanarak bu durumu inceleyebilirsiniz. Xfce'ye geçmeden önce bu yöntemi de denemenizi öneririm. Sisteminizin özelliklerine bakılırsa Xfce iyi bir alternatif olabilir.

Geri