Kingston Fury Beast Ram: "Uyumsuz Bellek Modülü Bulundu" Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cizgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cizgi

Yeni Üye
24 GB'lık Kingston Fury Beast Ram kullanıyorum; 16x2 konfigürasyonunda iki modül mevcut. Geçtiğimiz iki ayda sorunsuz çalışan bu bellekler, son 10 gündür CTRL uygulamasında bu hatayı veriyor.

CPU-Z programında RAM bölümü, belleklere dair hiçbir bilgi göstermiyor; sadece toplam 24 GB kapasiteyi belirtiyor. Sorunun, Windows güncellemesinden sonra başladığını düşünüyorum.

Normalde 2400 MHz frekansta sorunsuz çalışırken, 2800 MT/s frekansında bu hatayı aldığım izlenimindeyim. Sistemde bir uyumsuzluk olabilir diye düşünüyorum.

Sistem bileşenlerim şöyle: ASUS B450M K II anakart, Ryzen 5 5600 işlemci, Kingston Fury Beast 24 GB DDR4 RAM, Crucial P3 400 GB SSD ve FSP Hyper 500W güç kaynağıyla Vento VG17F kasa kullanıyorum.

Windows güncellemesinden sonra başlayan sorun, RAM frekansıyla ilgili olabilir. Öncelikle RAM'leri varsayılan 2400 MHz hızında çalıştırmayı deneyin. CPU-Z'nin RAM bilgilerini görememesi anakart BIOS'unda bir ayar sorununu gösterebilir. BIOS'u güncelleyin ve XMP profilini devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Sorun devam ederse, belleklerinizi başka bir sistemde test etmeyi düşünebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri