Kule soğutucu işlemci uyumu sorunu

tatlidanes

Yeni Üye
Yeni bir soğutucu aldım fakat işlemciyle uyumsuz çıktı. Soğutucuyu takmaya çalıştım ama bağlantı noktaları birbirine uymadı.

İşlemci soketiyle soğutucunun bağlantı parçası arasında uyumsuzluk var. Soğutucunun montaj aparatı çok kısa kalıyor.

Bu yüzden soğutucuyu işlemciye takamadım. Uyumsuzluğun sebebini nasıl anlayabilirim?

Öncelikle soğutucunuzun ve işlemcinizin modellerini belirleyip üreticilerin web sitelerindeki uyumluluk listelerini kontrol etmenizi öneririm. Soğutucu ile gelen montaj aparatının işlemci soketinize uygun olup olmadığını dikkatlice inceleyin. Eğer uyumsuzluk varsa, farklı bir montaj aparatı gerekebilir. Bazı soğutucular farklı soketler için ekstra aparatlar içerir. Bu aparatları kontrol edin. Yine de sorun devam ederse, satıcıyla iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

Öncelikle soğutucunun ve işlemcinizin model numaralarını kontrol edin. Üreticilerin web sitelerinde uyumluluk listeleri bulunur, oradan kontrol edebilirsiniz. Soğutucu ile birlikte gelen montaj aparatlarını dikkatlice inceleyin, farklı uzunlukta veya türde parçalar olabilir. Yanlış aparat kullanılmış olabilir. Eğer hala sorun devam ederse, satın aldığınız mağazayla veya soğutucu üreticisiyle iletişime geçin, destek alabilir, yardımcı olabilirler. Resim eklemek de yardımcı olabilir.

Son mesajlar

Geri