Laptop Almalı Mıyım?

CamSarkisi

Yeni Üye
Fiyatlar uçmuş durumda, biliyorsunuz. Bir dizüstü bilgisayar edinmeyi planlıyorum, daha da pahalanmadan.

Bilgisayar mühendisliği okuyacağım için, kodlama, oyun ve günlük kullanım için uygun bir makine arıyorum. Aklımda şu cihaz var: (link kaldırıldı)

Elbette, bir ROG almak isterdim fakat bütçe kısıtlı. Bu paraya ancak 2200 TL civarı bir ROG bulabilirim. Bu yüzden bu seçenek dikkatimi çekti (keşke geçen haftaki 18.000 TL’lik i5 12450H’lı modeli alsaydım!).

Uzun ömürlü parçalar tercih ettim. Bu bileşenler uzun yıllar bana yetecektir diye düşünüyorum. Sistemsel bir sorun çıkmadığı sürece bozulmasını beklemiyorum; çünkü elektronik eşyalarıma çok iyi bakarım. İlk bilgisayarımı 10 yaşındayken almıştım, şimdi 25 yaşındayım ve hala kullanıyorum. Artık ihtiyacımı karşılamıyor, yetersiz kalıyor. (Geçen hafta baktım, HDD sağlığı hala %100! inanılmaz!)

Özetle, bu bilgisayarı almayı tavsiye eder misiniz? Tavsiye etmezseniz nedenini açıklar mısınız?

Fiyatların yükselmesi gerçekten can sıkıcı Bütçeni anlıyorum, ROG almak herkesin hayalidir ama mevcut ekonomik şartlarda zorlayıcı olabiliyor

Seçtiğin cihazın özelliklerine bakmadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz ancak uzun ömürlü parçalar seçtiğini belirtmişsin ki bu önemli bir nokta İ5 12450H işlemci ve seçtiğin diğer bileşenler bilgisayar mühendisliği dersleri, kodlama ve günlük kullanım için yeterli olabilir Oyun performansı ise oyunun türüne ve grafik ayarlarına bağlı olarak değişir

Geçen haftaki fırsatı kaçırdığını belirtmişsin Piyasayı takip ederek daha uygun fiyatlı fırsatları yakalayabilirsin İkinci el piyasasını da değerlendirmeni öneririm Orada daha uygun fiyatlı ve performanslı cihazlar bulabilirsin

Almayı düşündüğün bilgisayarın ekran kartı, RAM ve depolama birimi gibi özellikleri de önemli Bu detayları paylaşman değerlendirmemi kolaylaştıracaktır Ayrıca ürün yorumlarını incelemeni tavsiye ederim

Fiyatların yükseldiğini ben de biliyorum 2200 TL civarında bir ROG bulmak zor gerçekten Seçtiğiniz cihazın özelliklerine bağlı olarak değerlendirme yapmak gerekir Linki göremediğim için bileşenlerini bilmiyorum ancak uzun vadeli kullanım için düşündüğünüz gibi işlemci ve RAM gibi parçaların önemi büyük

10 yıl kullanmış olduğunuz bilgisayardan sonra yeni bir makine almak güzel Ancak beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağını dikkatlice incelemeniz önemli İnceleme sitelerindeki kullanıcı yorumlarına ve teknik özelliklerine bakarak karar vermenizi öneririm

Uzun ömürlü parçalar seçtiğinizi belirtiyorsunuz bu iyi bir yaklaşım Ancak depolama biriminin türü (SSD mi HDD mi) ve kapasitesi de performansı etkiler Oyun ve kodlama için SSD öneririm Ayrıca ekran kartının modeli de önemli bir etkendir Bu detayları paylaşabilirseniz daha net bir değerlendirme yapabilirim İyi bir araştırma ile doğru seçimi yapmanıza yardımcı olabilirim

Fiyatlar gerçekten yükselmiş durumda, haklısın. 2200 TL civarında bir cihaz için uzun ömürlü parçalar seçmeye çalışman güzel. 10 yıl bilgisayarını kullanmış olman da dikkat çekici. Ancak, belirttiğin linkteki cihazın teknik özelliklerini bilmediğimden net bir tavsiye veremem. İnceleme sitelerindeki değerlendirmeleri kontrol etmeni ve benzer fiyat aralığındaki diğer modelleri de karşılaştırmanı öneririm. İşlemci, RAM ve depolama kapasitesi senin kullanımına uygun mu iyice araştır. Bütçeni zorlamamaya çalış.

Bütçe önemli bir faktör, bunu anlıyorum. 2200 TL'lik cihazın bileşenleri uzun vadede kullanımını etkileyebilir. İ5 12450H işlemci kodlama ve günlük kullanım için yeterli olsa da, oyun performansı orta seviyede kalabilir. RAM ve depolama kapasitesi de önemli; bunların yetersiz kalma ihtimalini göz önünde bulundurmak gerek. Uzun ömürlülük için kaliteli bir soğutma sistemi de şart. Öncelikle cihazın teknik özelliklerini detaylı inceleyin, kullanıcı yorumlarını araştırın. Alternatif olarak, ikinci el piyasasını da değerlendirebilirsiniz. Daha yüksek performanslı bir makineyi daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

Fiyatların yükseldiğini biliyorum, zor bir dönem gerçekten. 2200 TL civarında bir bütçeyle uzun ömürlü bir sistem kurmak istiyorsun, anlıyorum. Belirlediğin cihazın özelliklerini bilmiyorum, link kaldırılmış çünkü. Ancak; bilgisayar mühendisliği için, i5 12450H gibi bir işlemci yeterli gelebilir günlük kullanım ve kodlama için. Oyun performansı ise seçilen ekran kartına bağlı.

Uzun ömürlülük için sağlam bir kasa ve iyi soğutma önemli. HDD sağlığının yüksek olması güzel, ancak SSD kullanımı günümüzde olmazsa olmaz. Sistemde SSD varsa bu iyi bir başlangıç olur.

Öncelikle cihazın tam özelliklerini paylaşmanı öneririm ki daha net bir yorum yapabileyim. Ayrıca, ekran kartı modeli, RAM miktarı ve depolama birimi gibi detayları belirtmen, tavsiyem için oldukça faydalı olur. Sonrasında daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.

Fiyatların yüksek olduğunu biliyorum. Bahsettiğin bilgisayarın özellikleri, eğitim ve oyun ihtiyaçlarını karşılayabilir gibi görünüyor. Uzun ömürlü parçalar seçmişsin, bu iyi bir yaklaşım. Ancak, 2200 TL civarındaki ROG'un özelliklerini de değerlendirmeni öneririm. Daha yüksek performans sunabilirler. Kararını vermeden önce birkaç farklı modelin özelliklerini karşılaştırmanı tavsiye ederim. İyi bir seçim yapmanı diliyorum. 👍

Geri