Lenovo V330-15IKB 81AX00E5TX: Hackintosh Uyumluluğu

dusmeridyeni

Yeni Üye
Geçtiğimiz ay, eski dizüstü bilgisayarımın ekranı hasar gördü. Onarım maliyeti 15.000 TL olarak belirlendi; bu fiyat oldukça yüksekti. Bu yüzden cihazımı başka bir şekilde değerlendirme yolları aramaya başladım.

Hackintosh ile tanıştım ve bir fikir oluştu. Planım, uygun bir ekran satın alıp, onu HDMI veya DisplayPort aracılığıyla bağlayıp kullanmaktı.

Bu işlem, Hackintosh ile mümkün mü? Performans açısından bir iyileşme sağlar mı? Yoksa Windows'ta aynı sistemi kurmalıyım? Karar vermekte zorlanıyorum.

Dizüstü bilgisayar özellikleri şöyle: Intel Core i5 i5-7200U 1.4 GHz işlemci, 7 GB DDR4-SDRAM 2100 MHz bellek (1x3.5GB), 1.2 TB HDD ve DVD yazıcı, AMD Radeon 520 1.6 GB ve Intel® UHD Graphics 610 entegre ekran kartları, 10/100/1000 Mbit/s Ethernet ve Bluetooth 4.0 bağlantıları mevcut.

Donanımlarınız Hackintosh kurulumu için yeterli olabilir ancak performans beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağını test etmeniz gerek. i5-7200U işlemci ve entegre grafik kartları, özellikle yüksek çözünürlüklü bir harici ekranla kullanıldığında, performans darboğazına neden olabilir. Windows'ta da aynı performans sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Harici ekran bağlantısı sorunsuz çalışır. Öncelikle, uyumlu bir Hackintosh kurulum kılavuzu bularak ve test ederek devam etmenizi öneririm. Başarılı bir kurulum sonrasında performans ölçümlerini yapmanız önemli olacaktır.

Son mesajlar

Geri