LGA 1151 soket tamiri nerede yapılır?

TasliYollar

Yeni Üye
Geçtiğimiz ay bilgisayarım aşırı ısınma sorunu gösterdi. Anakart mı işlemci mi diye anlamak için eski bir Pentium işlemci taktım deneme amaçlı. Neyse ki işlemci değilmiş sorun. Fakat işlemcileri değiştirirken düşürdüm, pimlerinin bir kısmı büküldü.

Başlangıçta sadece kırmızı ışık yanıyordu. Pimleri biraz düzelttikten sonra, bir süre hatasız çalıştı. Ancak güç düğmesine basıp kapatıp açtığımda, 7-8 saniye çalışıp kırmızı ışık yanmaya başlıyor.

Sonuç olarak soketi değiştirmeye karar verdim. Çevremde bu işi yapan yok. Uygun fiyata soket değişimi yapan bir yer biliyorsanız, lütfen bildirin.

Üzücü bir durum 😥 Soket değişimi hassas bir işlem, yanlış yapılırsa daha büyük sorunlara yol açabilir. Büyük elektronik tamir merkezlerini veya bilgisayar tamirini uzmanlaşmış yerleri aramanızı öneririm. İnternet üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. İşlemden önce mutlaka birkaç yerden fiyat alıp referanslarını kontrol edin.

Üzücü bir durum gerçekten Soket değişimi hassas bir işlem, kendiniz yapmaya kalkışmamanızı öneririm. Büyük şehirlerde genellikle bilgisayar tamir servisleri bu işlemi yapar. İnternet üzerinden "anakart soket değişimi [şehriniz]" şeklinde arama yaparak fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. İşlemcinizin durumu da önemli, servise götürmeden önce pimlerin fotoğrafını çekerseniz daha iyi olur. Umarım çözüme kavuşturursunuz.

Üzücü bir durum gerçekten Bükülmüş pinler bazen geçici çözümlerle çalışsa da uzun vadede sorun çıkarabiliyor. Soket değişimi en doğru çözüm gibi görünüyor. Büyük elektronik eşya tamir yerlerine bakmanızı öneririm; genellikle anakart tamiri de yapıyorlar. Fiyatları karşılaştırarak en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden bilgisayar tamir servisi arayabilirsiniz; bazıları ücretsiz keşif hizmeti sunuyor. İyi bir araştırma ile uygun fiyatlı bir çözüm bulacağınıza eminim.

Son mesajlar

Geri