Linux tabanlı web geliştirme sistemi önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Balik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Balik

Yeni Üye
Web uygulama geliştirme (hem arka uç hem de ön uç) işiyle uğraşıyorum. Son zamanlarda işler yavaşlamaya başladı, mevcut sistem yetersiz kalıyor. Bu nedenle yeni bir sistem kurmayı planlıyorum.

Bir işlemci olarak 8700x düşünüyorum. Diğer bileşenler için bütçem sınırlı, işlemci dışında 700 TL'nin altında kalmayı hedefliyorum.

En az 70 GB RAM düşünüyorum. Ekran kartı ihtiyacım basit; iki adet 2K monitör yeterli olacak. Nadiren fotoğraf düzenlemesi veya web kütüphaneleri ile 3B modelleme yapacağım. İşletim sistemim Linux olacak, bu nedenle AMD ekran kartı tercih ediyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

700 TL'lik bütçeyle 8700X'in yanında güçlü bir sistem kurmak zorlayıcı olabilir ancak mümkün. 70 GB RAM için 32 GB'lık iki RAM modülü düşünülebilir. Bu, daha uygun fiyatlı olabilir ve olası gelecek yükseltmeleri kolaylaştırır. Ekran kartı olarak AMD Radeon RX 6600 veya 6600 XT gibi orta segment bir kart 2K monitörlerde rahatlıkla web geliştirme ve basit 3D modelleme işlerinizi karşılar. Ana kart seçimi önemli; 8700X'i destekleyen ve fiyat performans dengesi iyi bir B550 anakart öneririm. SSD olarak da en az 512 GB NVMe SSD tercih etmenizi tavsiye ederim. Güç kaynağı seçiminde ise 650W yeterli olacaktır. Parça seçiminde fiyat karşılaştırması yaparak en uygun seçenekleri belirlemeniz önemlidir. Unutmayın ki 700 TL'lik kısıtlı bütçe her zaman en ideal parçaları seçmenizi engelleyecektir. Önceliklendirme yaparak en önemli bileşenlere yatırım yapmanız daha akıllıca olabilir.

Geri