Linux'un Avantajları ve Dezavantajları

YesilGolge

Yeni Üye
Linux'u günlük hayatta kullanmanın artılarını ve eksilerini tartışalım.

Öncelikle avantajlarına bakalım: Gelişmiş kompozitör sayesinde oyunlar ve tam ekran uygulamalar arasında geçişler kusursuz. Tek bir komutla tüm yazılımları güncellemek inanılmaz kolaylık sağlıyor. Birden fazla programı yönetmek oldukça verimli. Oyun performansı gerçekten etkileyici, harika bir alternatif. Gereksiz yazılım ve şişkinlik yok denecek kadar az. Modern ve şık görünümün yanında düşük bellek tüketimi sunan masaüstü ortamları mevcut. Yedekleme sistemleri son derece başarılı. Gelişmiş disk yönetim araçları bulunuyor.

Ancak bazı dezavantajları da var: Kayıpsız ölçeklendirme özelliği bulunmuyor, fakat RTX 50 serisi için NVIDIA'nın Smooth Motion özelliği, her oyunda kusursuzluğu sağlıyor. RTX 40 serisinde de bunu bekliyoruz. Yazılım desteği sınırlı, bu konuda yapılacak bir şey yok gibi görünüyor.

Windows ile Linux'u karşılaştırırsak, ben Linux'u tercih ederim. Windows'un tek avantajı geniş yazılım ve oyun desteği. Ancak aşırı şişkin yazılımlar ve modifikasyon sonrası ortaya çıkan sorunlar nedeniyle performans düşüyor ve kullanılamaz hale geliyor. Ayrıca yıllarca aynı tasarımın tekrarlanması sıkıcı hale gelmiş durumda. Windows 11'i ise hiç konuşmak istemiyorum; felaket. Windows 10 bile artık yeterince eski ve tasarımı günümüz için yetersiz kalıyor.

Geri