Mac OS X sistem arızası: Nano saniye hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kralcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kralcik

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, Mac bilgisayarlardan pek anlamam. Bir tanıdığımın Macbook Air cihazı bozuldu, sistem başlangıcında nano saniye hatası alıyor ve açılmıyor. Cihazda önemli dosyalar mevcut. Ne yazık ki Time Machine yedeği yok. Kurtarma bölümüne ulaşabiliyorum, fakat tam bir kurulum ekranına erişiyorum.

Öncelikle verileri yedeklemem gerekiyor. Formattan önce bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.

Windows'taki gibi üzerine kurulum yapabilir miyim? Bunu deneme şansım var mı?

OS X için, CD üzerinden çalışan bir canlı boot sistemi var mı? Linux ve Windows tabanlı birkaç deneme yaptım, ancak sabit diskteki dosyaları göremedim. Yardımınızı rica ediyorum.

Üzücü bir durum, veri kaybı riskini azaltmak için öncelikle disk imajı almaya çalışın. Disk Utility'deki "Disk Görüntüsü" özelliğini kullanabilirsiniz. Bu, tüm diski bir dosya olarak kopyalar. Sonrasında bu dosyayı harici bir sürücüye kaydedin. Tam kurulum yerine, Kurtarma Modu'ndaki Disk Utility ile diski onarmayı deneyin. Windows'taki gibi üzerine kurulum mümkün değil. Canlı bir OS X sistemi CD/USB ile maalesef yok, ancak üçüncü parti araçlar mevcut olabilir, araştırabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri