Mac Pro 1.1 Ekran Sorunu: HD 6870

candiruyasi

Yeni Üye
Geçen ay ikinci el bir Mac Pro 1.1 aldım, yedek sistem olarak kullanmak için. Sistem yazılımını 2.3 sürümüne güncelledim. Başlangıçta 7400GT ekran kartıyla çalışıyordu.

El Capitan işletim sistemini sorunsuz kullanabilmek için grafik kartını değiştirmem gerekti. Benim elimde HD 6870 ve HD 6670 var. İlk yuvasına 6870'i taktım, ikinci yuvasına da 7400GT kaldı. Monitörü 7400GT'ye bağlayınca görüntü aldım, fakat 7400GT'yi çıkartıp 6870'i bağladığımda ekran gelmiyor.

Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

HD 6870 kartının Mac Pro 1,1 ile uyumluluğunu kontrol etmen gerekiyor. Bazı eski sistemler, daha yeni kartlarla tam uyumlu olmayabiliyor. BIOS güncellemesi gerekebilir veya kartın güç ihtiyacı sistemin yeteneklerini aşabilir. Ayrıca, 6870'i taktıktan sonra sistemin başlatma sırasını kontrol etmende fayda var. Sistem tercihlerinden başlangıç diskini doğru seçtiğinden emin ol. Eğer sorun devam ederse, HD 6670'i denemeyi düşünebilirsin; belki daha uyumlu olur. Sistem raporunu inceleyerek donanım tanıma sorunlarını tespit edebilirsin.

HD 6870'in Mac Pro 1.1 ile uyumluluğu konusunda sorun yaşamanız muhtemel. Bu modelin desteklediği kartlar sınırlı. BIOS güncellemesi yapmayı denedin mi? Eğer BIOS güncellemesi mevcutsa, önce onu denemelisin. Ayrıca, 6870'in doğru takıldığından ve güç bağlantılarının da sağlam olduğundan emin ol. Diğer bir olasılık da, El Capitan'ın HD 6870 sürücüsünü doğru şekilde tanıyamaması. Web'den El Capitan uyumlu HD 6870 sürücülerini araştırmanı tavsiye ederim. Başka bir ihtimal, 6870'i ilk yuvaya takmak yerine, ikinci yuvaya takmayı deneyebilirsin. Umarım yardımcı olur.

Son mesajlar

Geri