Mac Pro 5.1 işlemci kullanımını izleme

TatliBakis

Yeni Üye
2012 model Mac Pro 5.1 kullanıyorum. Sistemimde 2 adet Intel Xeon E5420 işlemci, her biri 2.4 GHz hızında çalışıyor. Anakartım Apple Inc. MAC-F221BEC8, 10 GB DDR3 1066 MHz Kingston RAM ve MSI GTX 1060 Gaming X ekran kartı mevcut. 1200 W güç kaynağı kullanıyorum.

Benchmark testleri sırasında sadece tek bir işlemciyi kullandığını fark ettim. Uygulamalar da tek işlemciyi görüyor, fakat donanım yöneticisi iki işlemci ve 12 çekirdek (24 mantıksal işlemci) gösteriyor.

İlginç olan, bir işlemci hiç ısınmıyor. Bu durum işlemcilerden birinin çalışmadığından şüphelenmeme neden oluyor. Bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sisteminizde bir işlemcinin çalışmadığından şüphelenmeniz doğru olabilir. Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol edin, işlemcilerin ikisi de etkinleştirildiğinden emin olun. Eğer BIOS'tan bir sorun bulamazsanız, işlemci yuvalarının düzgün takılı olduğundan emin olmak için makinayı açıp kontrol etmeniz gerekebilir. Bu işlem oldukça hassas olduğu için, bilgisayar tamirine aşina değilseniz bir uzmana danışmanız önerilir. Sonuçta, işlemcilerden birinin arızalı olma ihtimali de var.

Geri