Mac Pro 5.1 R9 290X Güncellemesinden Sonra Başlangıç Ekranı Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayna

Yeni Üye
Yaklaşık dört ay önce Mac Pro 5.1 kulesini Radeon 5770 yerine R9 290X ile güncelledim. Bu yükseltmenin ardından, bildiğimiz başlangıç ekranı gösterilmeden doğrudan parola ekranına geçiş yapıyor. Sistem sorunsuz çalışıyordu ve ben de bu durumu önemsemedim. Ancak, Windows'a ihtiyaç duyup Bootcamp ile Windows 11 kurmaya karar verene kadar.

R9 290X ile başlangıç ekranına erişimim olmadığı için, "alt" tuşu kombinasyonuyla işletim sistemi seçim ekranına ulaşamıyorum. 5770'i tekrar taktığımda ise "alt" tuşuna basarak başlangıç ekranına veya farklı Mac açılış seçeneklerine ulaşabiliyorum. Bu sorunu R9 290X ile nasıl çözebilirim?

Sistemimde Sierra 10.13.3 ve Windows 11 kurulu. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

R9 290X kartının BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bazı grafik kartları, macOS'ta başlangıç ekranını göstermeyi devre dışı bırakacak şekilde varsayılan olarak gelir. BIOS'ta bir "Legacy Mode" veya benzeri bir ayar varsa, bunu etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, farklı PCIe yuvalarını denemek de faydalı olabilir. Sorun devam ederse, macOS'un grafik sürücülerini güncellemenizi veya grafik kartının uyumluluğunu teyit etmenizi tavsiye ederim. Bootcamp yardımcı programını kullanarak Windows 11 kurulumunu yeniden değerlendirmeniz gerekebilir.

Geri