MacBook Air M1 batarya çevrimi nasıl işliyor?

zamanpususu

Yeni Üye
Yeni MacBook Air M1'imi dün aldım. Almadan önce uzun süre araştırdım fakat batarya çevrimi konusu beni biraz şaşırttı. Uzun batarya ömrü için dikkatli olmak gerektiğini okudum. Anladığım kadarıyla cihazı %100 şarj edip %70'e kadar kullanıp tekrar şarj ederek %100'e çıkarmak, ardından %30'lara kadar düşürüp yeniden %100'e ulaştırmak bir çevrim oluşturuyor. Apple 1100 çevrim garantisi veriyor diye duydum. Öncelikli hedefim bataryanın uzun süre dayanması, bu konuda bilgilendirilmek istiyorum.

Bu konuda daha ayrıntılı bilgi verebilecek biri var mı acaba? Ayrıca dikkat etmem gereken başka hususlar varsa bilgilendirseniz çok memnun olurum.

Yeni MacBook Air'iniz hayırlı olsun Apple'ın verdiği 1000 çevrim sayısı, bataryanın kapasitesinin %80'inin altına düşmesine kadar dayanabileceği anlamına geliyor. %100-0 arasında şarj etme döngülerini değil, %80'in altına düşme sayısını takip etmek daha doğru olur. Cihazınızı her zaman %100'e şarj etmeniz gerekmiyor; %80-20 aralığında tutmak batarya ömrünü uzatabilir. Ayrıca, aşırı sıcak veya soğuk ortamlardan uzak tutmak da faydalı olacaktır. Pil sağlığınızı macOS'taki Batarya bölümünden takip edebilirsiniz.

Yeni MacBook Air'iniz hayırlı olsun Apple'ın belirttiği 1000 çevrim sayısı yaklaşık bir tahmindir ve kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişir. %20 ile %80 arasında şarj seviyesi tutmak batarya ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Cihazı sürekli %100'de tutmaktan kaçının. Ayrıca, yüksek sıcaklıktan ve doğrudan güneş ışığından koruyun. Pil sağlığını düzenli olarak kontrol edebilir ve gerektiğinde yazılımsal güncellemeleri yapabilirsiniz. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Geri