MacBook Air M1: Big Sur internet bağlantı problemi

SovalyeX2

Yeni Üye
Benim MacBook Air M1 cihazımda internet sorunuyla karşılaşıyorum. Yakın zaman önce, bazı programlarla uyumsuzluk nedeniyle, en yeni Sonoma sürümünden Big Sur'a geçmek zorunda kaldım.

Big Sur işletim sistemine geçtiğimde, kablosuz ağ bağlantım tamamen kesildi. Hiçbir kablosuz ağ görünmüyor. Ayrıca Big Sur kurulumunda, internet için sunulan üç seçenekten (kablosuz ağ, ethernet, ağa bağlanmıyor) kablosuz ağ seçeneği devre dışıydı. Ethernet seçeneğini denedim, ancak kurulumdan sonra kablo taktığımda algılanmadı. Ethernet benim için çok önemli değil, fakat kablosuz bağlantı ile ilgili bir çözüm arıyorum.

İnternet sorununu herhangi bir yöntemle çözemedim. Ethernet için internette bazı kext dosyaları (örneğin rt8111) kurmakla ilgili çözümler gördüm, ancak bu konuda emin değilim ve denemedim. Big Sur'da internet bağlantısı kurulamayınca, ana sürüm olan Sonoma'ya, oradan da Monterey'e geri döndüm. Monterey sürümü internet konusunda sorun yaratmadı. İşletim sistemi değiştirme konusunda yardıma ihtiyacı olanlara yardımcı olabilirim.

Big Sur'da kablosuz ağ bağlantısının tamamen kaybolması sık rastlanan bir sorun değil. Sistem Tercihleri'ndeki Ağ bölümünü kontrol ettiniz mi? Kablosuz adaptörünüzün etkin olduğundan emin olun. Sistem dosyalarında bir bozulma olmuş olabilir. Big Sur'u tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Başka bir çözüm olarak, macOS'un eski bir Big Sur sürümünü yüklemeyi deneyebilirsiniz belki de bu sorununuzu çözer. Sorunun donanımsal olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir.

Geri