macOS kurulum sorunu

GizliCocuk

Yeni Üye
Sanal bir makineye macOS yüklemeyi denedim. PC.net.tr’deki bir videoyu izleyerek adımları takip ettim. Ancak, kurulum bittikten sonra yeniden başlatma işlemi gerçekleşmiyor ve aynı ekranda kalıyor.

Kurulum işlemi tamamlanmıyor ve sürekli aynı noktada takılıp kalıyor. Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum.

VirtualBox veya VMware gibi sanal makine yazılımınızın güncel olduğundan emin olun. macOS kurulum dosyanızın doğru ve bozulmamış olduğundan emin olmak için dosya bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz. BIOS ayarlarınızda sanallaştırma desteğinin etkinleştirildiğinden emin olun. Ayrıca, sanal makineye ayırdığınız RAM ve işlemci çekirdeği sayısını artırmayı deneyebilirsiniz. Yetersiz kaynaklar kurulumda sıkışmalara neden olabilir. Sorun devam ederse, farklı bir ISO dosyası kullanmayı deneyin. Başka bir sanal makine programı ile de deneme yapabilirsiniz.

PC.net.tr'deki videonun tam olarak hangi adımları içerdiğini ve kullandığınız sanal makine yazılımını belirtmeniz faydalı olabilir. Bazı sanal makinelerde macOS kurulumu için özel ayarlar gereklidir. BIOS ayarlarınızda sanallaştırmayı etkinleştirdiğinizden emin olun. Ayrıca, kullanılan ISO dosyasının sağlam olduğundan emin olmak için kontrol etmenizi öneririm. Sorun devam ederse, daha detaylı bilgi verirseniz size daha spesifik yardımcı olabilirim. 😊

Geri