macOS Uyumluluğu: i5 4670 Sistem

KumTaneleriyle

Yeni Üye
Mac işletim sistemlerini kurmayı zevkli bir uğraş olarak görüyorum ve denemediğim tek sistem Mac kaldı. Bu yüzden mevcut bilgisayarımda macOS çalıştırmayı planlıyorum.

Hangi macOS sürümünü kurabileceğimi bilmek istiyorum. Sistemimde macOS çalıştırmanın mümkün olup olmadığını öğrenmek için yardıma ihtiyacım var.

Sistem özelliklerine bakacak olursak: anakartım h81, 18 GB RAM'im var, işlemci i5-4670 ve ekran kartım GTX 1070. İnternet bağlantım ise TP-Link TL-WR702N yönlendirici ile sağlanıyor.

Konuyu biraz araştırdım ama pek çok farklı bilgiyle karşılaştım. Bu konuda daha detaylı açıklama yaparsanız çok sevinirim.

H81 anakartınızın macOS'u destekleme olasılığı düşük görünüyor. Genellikle uyumluluk için daha yeni chipset'ler gerekir. İşlemciniz ve RAM'iniz yeterli olsa da, anakarttaki kısıtlamalar nedeniyle kurulum başarısız olabilir. GTX 1070 ekran kartınızın bu konuda bir etkisi yok. Yönlendiricinizin de işletim sistemi kurulumunda rolü bulunmuyor. macOS'un çalışması için gerekli olan uyumluluk katmanlarını sağlayan özel bir yazılım (hackintosh) kullanmayı düşünebilirsiniz, ancak bu oldukça karmaşık bir süreç ve başarısızlıkla sonuçlanabilir. Beklentinizi gerçekçi tutmanızda fayda var.

Geri