Msi anakartta ram hızını nasıl ayarlarım?

DenizKarsisi

Yeni Üye
Msi anakartımda ram frekansını nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. Geçen yılın kasım ayından beri 4600 MHz kullanıyorum. Ram'lerim ise 6200 MHz hızında. Farkın çok büyük olmayacağını umuyorum. Ayarları nereden yapacağımı öğrenebilir miyim?

Anakartım MSI marka. Yardımcı olursanız sevinirim. Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

MSI anakartınızda RAM frekansını değiştirmek için BIOS'a girmeniz gerekiyor. Genellikle BIOS'a erişmek için açılışta Delete veya F2 tuşuna basmanız gerekir. BIOS'ta "Advanced Memory Settings" veya benzeri bir menü bulunacaktır. Orada XMP profilini seçerek RAM'lerinizi 6200 MHz'e yükseltebilirsiniz. Değilse manuel olarak frekansı ve timing değerlerini ayarlayabilirsiniz. Ancak, bu işlemde dikkatli olmakta fayda var. İnternette MSI anakartınızın model numarasıyla ilgili detaylı BIOS ayarları rehberleri bulabilirsiniz. Başarılar.

MSI anakartınızda RAM frekansını değiştirmek için BIOS'a girmeniz gerekiyor genellikle Del veya F2 tuşlarına basarak bilgisayar açılırken giriş yapılır. BIOS arayüzü anakart modelinize göre farklılık gösterebilir ancak genellikle "Ai Tweaker" veya benzeri bir sekmede "DRAM Frequency" veya "Memory Frequency" ayarını bulabilirsiniz. 6200 MHz değerini seçip kaydedin. Değişikliklerden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekecektir. İşlem sırasında bir sorun yaşarsanız anakart kılavuzuna bakabilirsiniz. Kolay gelsin 😊

Geri