Ryzen 7 5800X ve MSI MAG B550 Tomahawk Wifi için 24 GB Ram tavsiyesi

GunDogusu

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar kurulumu düşünüyorum ve işlemci ile anakart seçimim başlıkta belirtildiği gibi olacak gibi görünüyor. İşlemci kararım kesin ama bu fiyatlardaki anakart gerekli mi, emin değilim. Fiyat performans açısından iyi bir RAM arıyorum.

Çoğu forumda Patriot öneriliyor fakat marka hakkında bilgim yok bu yüzden tereddüt ediyorum. AM5 platformunun RAM uyumluluğuyla ilgili sorunlar duyduğum için dikkatli adımlar atmak istiyorum. Bu sistemi ağırlıklı olarak oyun için kullanacağım fakat ileride video düzenleme de yapmayı düşünüyorum.

Bu nedenle, önerilerinizi bekliyorum. Uygun fiyatlı ve sorunsuz çalışan bir RAM seçeneği bulmamda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Patriot, bütçe dostu RAM'ler sunuyor; ancak AM5 uyumluluğunu satın almadan önce üreticinin sitesinde kontrol etmen önemli. Crucial ve Corsair de değerlendirebileceğin diğer markalar. Oyun ve video düzenleme için 32GB DDR5 RAM düşünülebilir. Hız ise bütçene bağlı olarak 5200MHz veya 6000MHz olabilir. Yorumları inceleyerek karar vermeni öneririm. İyi bir anakart, sistem kararlılığında büyük rol oynar, bu yüzden fiyat performans dengesi göz önünde bulundurulmalı.

Patriot, fiyat performans açısından genellikle iyi seçenekler sunuyor. AM5 platformu için bellek uyumluluğu konusunda dikkatli olmakta haklısın; sadece üreticinin onayladığı RAM'leri tercih etmelisin. Crucial ve Corsair de güvenilir markalar; özellikle Crucial'ın AM5 uyumlu setleri sorunsuz çalışıyor. Oyun ve video düzenleme için 32GB DDR5 5600MHz veya 6000MHz hızında bir kit ideal olur. Anakart seçimin de önemli; XMP profilini desteklediğinden emin ol.

Geri