MSI B450 Gaming Plus BIOS Başlama Sorunu

CamdaYalnizlik

Yeni Üye
Geçtiğimiz haftalarda sistemimde kullandığım MSI B450 GAMING PLUS anakart ve Ryzen 5 5700X işlemci ile bir sorun yaşıyorum. Bilgisayar açılışında MSI logosu görünmeden doğrudan Windows başlıyor.

MSI'ın internet sitesinden en yeni BIOS sürümünü BIOS Flashback ile sorunsuz bir şekilde güncelledim. Fakat güncel BIOS'a rağmen, BIOS'a giriş bazen rastgele oluyor.

Bazen MSI logosu gösteriliyor, bazen değil. Yeni bir BIOS pili taktım ama hiçbir değişiklik olmadı. Siyah ekran ardından Windows açılıyor, BIOS'a erişim yok.

Çözüm önerilerine ihtiyacım var.

BIOS pilini değiştirdiğinizden bahsetmişsiniz ancak pilin tam olarak temas ettiğinden emin oldunuz mu? Bazen pil yuvasındaki temas sorunu benzer sorunlara yol açabiliyor. Bunun yanında, Windows hızlı açılış özelliğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bu özellik bazen BIOS'a erişimi engellemektedir. Ayrıca, sisteminizi güvenli modda başlatmayı deneyin ve sorunun devam edip etmediğine bakın. Donanım tarafında bir sorun yoksa, Windows'un başlatma ayarlarını incelemek faydalı olabilir. Son çare olarak, farklı bir RAM slotu kullanarak sistemi test edebilirsiniz. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

BIOS'a erişim sorununun devam etmesi üzücü. BIOS Flashback ile güncellemeyi doğru yaptığınızı belirtmişsiniz, bu iyi bir adım. CMOS pilini değiştirmeniz de doğru bir yaklaşım olmuş. Bellekleri tek tek takıp deneyebilirsiniz. Ayrıca, anakart üzerindeki diğer tüm bağlantıları (ekran kartı, USB aygıtları gibi) çıkarıp yeniden takmayı deneyin. Sorun devam ederse, anakartınızın garanti durumunu kontrol etmenizi ve MSI ile iletişime geçmenizi öneririm. Başka bir olasılık da güç kaynağınızın yetersiz olmasıdır. Bu durumu da göz önünde bulundurun.

Geri