MSI H97 GAMING 3 anakart ile uyumlu SSD önerisi

cimenkovasi

Yeni Üye
Eski bilgisayarımı yükseltmek istiyorum ve bir SSD takmayı planlıyorum.

Anakartım MSI H97 GAMING 3 model. Bilgisayarımın özelliklerine baktım, entegre SATA kontrolcüsü ve M.2 yuvası var.

SATA bağlantı noktalarıyla ilgili olarak, 4 adet SATA 6Gb/s portu mevcut. M.2 yuvası ise hem SATA hem de PCIe NVMe SSD'leri destekliyor gibi görünüyor. Ancak, M.2 yuvası kullanıldığında bazı SATA portlarının devre dışı kalabileceğini öğrendim.

Bu SSD'yi takmayı düşünüyorum: https://amazon.com.tr/dp/B09TMZ1MF8 Ürünün SATA 6 Gb/s arayüzü kullandığını gördüm.

Anakartımın özelliklerine göre bu SSD uyumlu görünüyor. Fakat, M.2 yuvasını kullanmayı tercih edersem, bazı SATA bağlantı noktalarını kaybedebileceğimi göz önünde bulundurmalıyım.

Bu SSD'nin bilgisayarımla uyumlu olup olmadığını doğrulamak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

MSI H97 GAMING 3 anakartınız SATA ve M.2 desteğine sahip olduğundan bahsettiğiniz SSD uyumlu görünüyor. SATA bağlantısını tercih ederseniz sorun yaşamazsınız. M.2 yuvasını kullanmayı düşünürseniz, anakartınızın kılavuzuna bakmanızda fayda var; hangi SATA portlarının devre dışı kalacağını orada bulabilirsiniz. Hangi bağlantı noktasını kullanacağınız kararınızdan sonra SSD takabilirsiniz. Kurulum sonrası işletim sisteminizi SSD'ye taşımayı unutmayın. Başarılar.

Geri