MSI Katana Dizüstü Bilgisayarda HDMI'dan DisplayPort'a Geçiş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Serap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Serap

Yeni Üye
Lenovo Legion R29Q monitör sipariş ettim, geçen ay teslim aldım. Bu ekran, 165Hz yenileme hızını sadece DisplayPort üzerinden destekliyor. Benim MSI Katana 15 B13VFK-1042xtr dizüstü bilgisayarımda sadece HDMI çıkışı var. Bu durum birkaç soruyu beraberinde getiriyor.

Dizüstü bilgisayarımda DisplayPort çıkışı yok, USB-C üzerinden DisplayPort desteği olup olmadığını bilmiyorum. Bu desteğin varlığını nasıl teyit edebilirim?

HDMI'dan DisplayPort'a dönüştürücü kullanarak 165Hz'i yakalayabilir miyim? Yoksa HDMI çıkışı 120Hz ile mi sınırlı? Örneğin, bu dönüştürücünün performansından emin değilim.

Eğer HDMI-DP dönüştürücü işe yaramazsa, 165Hz yenileme hızını kullanabilmek için başka bir yol var mı? Başka çözüm önerilerine açığım.

USB-C portunun DisplayPort Alternate Mode (DP Alt Mode) desteği olup olmadığını kontrol etmek için laptopunuzun özelliklerine bakabilirsiniz. Üreticinin sitesindeki teknik özelliklerde veya cihaz yöneticisinde bu bilgiyi bulabilirsiniz.

HDMI üzerinden DisplayPort dönüştürücüler genellikle 165Hz'i desteklemez, genellikle 120Hz ile sınırlıdır. Performans sorunları yaşama ihtimaliniz yüksek.

165Hz'i elde etmenin en güvenilir yolu bir DisplayPort adaptörü kullanmak veya USB-C üzerinden DisplayPort desteği varsa, uygun bir kablo ile bağlanmaktır. Başka bir harici ekran kartı da düşünebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri